• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България

Приморско е разположен на малък полуостров на брега на Черно море. Тук климатът е умерен към субтропичен - мек, сух, с минимални валежи през лятото. Плажната ивица е с дължина 2 км, с мек и златист пясък. Морското дъно е гладко и пясъчно. Района се характеризира с уникално съчетание на море и широколистна дъбова и букова гора.
Забележителности в региона:
Резерват "Ропотамо" - разположен на около 50 километра от град Бургас. На територията на резервата се намират множество интересни и уникални природни обекти - лиманът на река Ропотамо, блатото Аркутино, лонгозни гори, които на тази географска ширина се срещат много рядко, различни скални феномени, мочурища, блата и други.
Пясъчните дюни - северно от Приморско в зоната между лагуната Стамополу и плажната ивица се намира един от най-добре запазените дюнни комплекси по нашето Черноморие. Гребените на най-високите дюни достигат до 19 м.
Белик Таш - тракийско светилище и древна обсерватория. В близост до руините на древният град Ранули по хребета на Маслен нос, на около 210 метра н.в. и на 3 км. от град Приморско се намира светилището на град Ранули - кръг от огромни камъни, разположени върху склалиста повърхност изскачаща сякаш от нищото в средата на зелена поляна.