• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България

Разположение: Хотелски комплекс "Джуджева къща" е запазил и пресъздал духа на възрожденската архитектура на град Панагюрище. Къщата е построена през 1860 г. и е била собственост на прочути Панагюрски родове, което оформя днешният й облик. Притежава сертификат "Зелена къща".
В хотела: двете сгради на къщата се намират насред просторен двор с огромни многовековни дървета, цветни лехи и алеи с чимшир и здравец. Тук е разположен и специален барбекю кът за приготвяне на ястия на жар. На разположение в хотела са винарна, където могат да се дегустират вина от различни изби и гостница - малка механа в битов стил с места за 30 души. Допълнителни услуги, предлагани в комплекса: Wi-Fi интернет (безплатно за всички посетители), Магерница (разположена в двора, където се приготвят уникални ястия на жар и различни специалитети), Чардаци със запазени оригинални дърворезби, Купчийница (разнообразни подаръци и сувенири като ръчно изплетени чорапи, рисувани калени чаши и чинии и характени предмети от бита в миналото).
В стаите: къщата разполага с 6 двойни стаи и 2 апартамента. Те са обзаведени в традиционния стил, съчетаващи в себе си уют и отлични условия. Всяка стая и апартамент разполагат със собствен санитарен възел, централно отопление, хладилник, LCD телевизори с кабелна телевизия, както и с безжичен интернет.
http://www.hotelpanagyrishte.com/welcome.html

Цветница 2016

Настаняване

Пакет 2 нощувки
22.04 - 24.04.16

 Лице в двойна стая

93 лв.

 Единична стая

110 лв.

 Лице в апартамент (за 2 лица)

123 лв.

 Лице в апартамент (за 4 лица)

93 лв.

Цените са на лице и включват: 2 нощувки със закуски (местни специалитети приготвяни на място - мекици със сладко от боровинки, пържени филийки с мед, баница със сирене, млечна баница или панагюрски тутманик); 2 вечери на 22.04 и 23.04 (вечерите включват богата салата, основно традиционно ястие  от скарата, гозби в гювече или сач, домашно хлебче от пещта и десерт); организирано посещение на тържествената Света литургия за празника в църкавата "Св. Георги"; Wi-Fi Интернет; паркинг; курортна такса и застраховка.


Гергьовден 2016

Настаняване

Пакет 2 нощувки
06.05 - 08.05.16

 Лице в двойна стая

99 лв.

 Лице в апартамент (за 2 лица)

129 лв.

 Лице в апартамент (за 4 лица) 99 лв.
 Единична стая 119 лв.


Цените са на лице и включват: 2 нощувки със закуски; 1 празнична вечеря със специално меню (домашна ракия или вино, минерална вода или безалкохолно, гръцка салатка, агнешко по Гергьовски, прясно изпечена франзела, домашна торта); организирана разходка из музеите с гид; възможност за посещение на празничната литургия в църквата "Св. Георги"; Wi-Fi Интернет; паркинг; курортна такса и застраховка.

Намаления:

  • дете до 3 г., настанено на легло с пълноплащащо лице се настанява безплатно (не включва закуска за детето);
  • дете  до 14 г., настанено на допълнително/редовно  легло заплаща 50%  от стойността на пакета за 1 човек (включва нощувки, закуски и вечери за детето);
  • възрастен /14+ г./ на допълнително легло – 30% намаление от цената за възрастен на редовно легло.

Ценова оферта 2016

Настаняване

Цена

 Двойна стая

60 лв.

 Единична стая

40 лв.

 Апартамент (за 2 лица)

90 лв.

 Апартамент (за 4 лица)

120 лв.

Цените са на помещение и включват: нощувка със закуска; Wi-Fi интернет; курортна такса и туристическа застраховка.

Намаления:

  • деца до 6 г. на допълнително легло се настаняват безплатно;
  • дете до 14 г. на редовно или допълнително легло заплаща 50% от цената за възрастен;
  • лице над 14 г. на допълнително легло заплаща 70% от цената на редовното легло.
Панагюрище - Джуджева къща - фасада
Панагюрище - Джуджева къща - фасада 1
Панагюрище - Джуджева къща - механа
Панагюрище - Джуджева къща - стая
Панагюрище - Джуджева къща - стая 2
Панагюрище - Джуджева къща - баня


[email protected]