• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България
Берат

Дати от: 18.09 - 23.09.2024г.
Престой: 6 дни / 5 нощувки
Цена от: 650 лв.   Ранно записване до 30.06.2024г.

Янина – Саранда – Гирокастро – Вльора – Берат – Арденица – Дуръс – Тирана – Охрид – София

   Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • 5 нощувки със закуски в хотел кат. 3* (1 в Саранда, 1 във Вльора и 3 в района на Дуръс);
 • 3 вечери;
 • Всички посещения, описани по програмата;
 • Кратък престой в Охрид;
 • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро;
 • Пътни такси;
 • Представител на агенцията по време на цялата програма;
   Цената не включва: 
 • Разходи от личен характер;
 • Хранения неупоменати в програмата;
 • Екскурзия до Круя и Тирана. Цена: 20 евро (40лв) на човек при минимум група от 20 туристи. Екскурзията се заплаща предварително от България;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Застраховка „Отмяна на пътуването” с Евроинс – около 2,5% от пакетната цена. За повече информация моля обърнете се към наш представител в някой от офисите ни;
 • Доплащане за застраховка за лица от 65 до 80 години – 5 лева;
 • Доплащане за отпътуване от Пловдив – 40 лв (при наличие на група от минимум 15 туристи);
Забележка:

Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 30

Срок за уведомяване за ненабран минимум: 7 дни преди датата на отпътуване

Условия за записване и начин на плащане:

 • Депозит 30% от стойността на пакета при резервация;
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване;

Необходими документи:

 • Лична карта или паспорт;
 • За деца до 18г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

 • При наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване се удържа внесения депозит;
 • Между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
 • Между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
 • При по-малко от 10 дни (включително и неявяване при отпътуване) се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004859/20.12.2023 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

   ЦЕНИ:

 

Настаняване / Дати

18.09 - 23.09.2024

Ранно записване до 30.06.2024г.

18.09 - 23.09.2024

Стандартна цена

Легло в двойна стая 650 лв. 690 лв.
Самостоятелна стая 850 лв. 890 лв.
Дете до 12г. на допълнително легло в двойна стая с двама възрастни 450 лв. 470 лв.

 

   ПРОГРАМА: 
1-ви ден София – Янина - Саранда
Отпътуване от София в 06:00ч. (от Пловдив в 04:00ч.) по маршрут: София – Янина – Саранда. Свободно време в Янина и фотопауза на брега на езерото Памвотис с малкото островче. Отпътуване за Албания и вечерта настаняване в хотел в Саранда. Нощувка.

2-ри ден Саранда – Гирокастро - Вльора
Закуска. Отпътуване за Гирокастро. Името на града означава Сребърна крепост на гръцки. Градът е известен със старата си част, включена в списъка на ЮНЕСКО и като родно място на комунистическия лидер Енвер Ходжа. Кратка разходка в старата част. Отпътуване за Вльора и настаняване в хотел. Свободно време в крайбрежния град. Нощувка.

3-ти ден Вльора – Берат - Арденица – Дуръс

Закуска. Посещение на древния град Берат, съхранил християнството през вековете. Разглеждане на Стария град с величествените крепостни стени запазили многобройните църкви в сърцето на града. Разходка из тесните улички с характерните сгради с широки фасади и големи прозорци, наподобяващи възрожденската ни архитектура от XIX век. Заминаване за манастира „Рождество Богородично”, разположен до селището Арденица. Разглеждане на манастира със запазените стенописи на „Св. Седмочисленици” и „Св. Йоан Кукузел”. Отпътуване за Дуръс и настаняване в хотел в района на града. Вечеря и нощувка.


4-ти ден Дуръс
Закуска. Пешеходна разходка в Дуръс – някогашната българска крепост Драч. Пешеходна разходка в града, с възможност за разглеждане на Античния Амфитеатър, Венецианската кула, Централния площад с фонтаните и Голямата джамия. Свободно време в града. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден Дуръс (Круя - Тирана)

Закуска. Свободно време или по желание посещение на Круя и Тирана (срещу допълнително заплащане). Отпътуване за гр. Круя – родният град на националния герой Скендербег. Възможност за посещение на Средновековната Крепост, музея на Скендербег и Стария базар. Заминаване за албанската столица Тирана. Като град, Тирана съществува от ХVІІ век, а столица на страната е от 1920 година. Това е най-големият град в Албания, който няма забележителностите на големите европейски столици, но пък има свой колорит. Площадът с паметника на националния герой Скендербег, джамията Етем бей от ХVІІ век, с великолепни стенописи, Пирамидата, замислена като музей на бившия комунистически диктатор Енвер Ходжа, Националния исторически музей, Двореца на президента, бункерът – едно от 700-те хиляди укрития от потенциална ядрена атака, приумица на стария режим, и още ред други „активи” от по-новата история на страната очертават съдържанието на тура в Тирана. Наред разбира се с новите лъскави сгради на банки, офиси, хотели и на първия местен небостъргач. Вечеря. Нощувка.


6-ти ден Дуръс – Охрид - София

Закуска. Отпътуване за България. Около обяд пристигане в Охрид. Свободно време за обяд, кафе и разходка в централната част на този забележителен град разположен на брега на Охридското езеро, включен в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Отпътуване за България. Пристигане в България късно вечерта.


 
   КАРТА: 

 [email protected]