• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България
Света София, Турция

Дати: 05.11 - 08.11.2020г.
Престой: 4 дни / 3 нощувки
Цена от: 189 лв.
Всички дати по програмата: 05.11.2020; 03.12.2020г.

 

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
 • 3 нощувки със закуска в хотел 3* до историческия център на Истанбул;
 • Водач от агенцията по време на пътуването;
 • Пътни и гранични такси, паркинг;
 • Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99г.
Цената не включва:
 • Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70 - 84.99г. – 8 лв.;
 • Лица на 85 и повече години не се застраховат;
 • Входните такси, туристически такси и билети за градски транспорт;
 • Допълнителните мероприятия;
Забележка:

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас: за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Карнобат, Св. Влас, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Сарафово – 8 лв.;
**Отпътуването от Варна, Слънчев бряг и Поморие се осъществява при минимум 6 туристи.
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;

Записване и начин на плащане:

 • Внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано пътуване;
 • Доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията. Заявените на място се заплащат в евро в случай, че могат да бъдат предоставени.

Необходими документи:

 • Международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция;
 • За лицата под 18г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/ детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Турция: няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие;

Парична единица - турска лира;

Часово време: България 12:00ч. Турция 12:00ч. /от последната седмица на месец октомври до последната седмица на месец март България 12:00ч. Турция 13:00ч./;
/Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00ч./

ЦЕНИ:
Дати на пътуване Цена на възрастен в двойна/тройна стая
от Бургас от Поморие от Сл. бряг от Варна

05.11 - 08.11.2020г.

03.12 - 06.12.2020г.

189 лв. 197 лв. 204 лв. 218 лв.

Отстъпка „Дете“ до 12г. - 30 лв.
Доплащане за единична стая – 90 лв.;

ПРОГРАМА:
1-ви ден

Отпътуване в 03:30ч. от Варна, ул. "Антим I"; в 06:00ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х. „Булаир”. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново - Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивка по пътя. Около обяд пристигане в Истанбул и настаняване в хотел 3* в квартал „Лалели” в близост до историческия център. Свободно време или мероприятия срещу доплащане. Нощувка.


2-ри ден

Закуска.
Свободно време или мероприятия срещу доплащане.
Нощувка.


3-ти ден

Закуска.
Свободно време или мероприятия срещу доплащане.
Нощувка.


4-ти ден

Закуска. Освобождаване на хотела.
Свободно време или мероприятия срещу доплащане. След обед посещение на „OUTLET VIA PORT VENEZIA”, където може да се докоснете до романтиката на Венеция. Възможност за разходка с гондола по каналите на красива Венеция (срещу доплащане) и по площад Сан Марко. Отпътуване за България. Преминаване през ГКПП М.Търново - Дерекьой и вечерта пристигане в Бургас и Варна.


 
Допълнителни мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 25 туристи:

Обзорна обиколка на Истанбул – (около 4 часа) Панорамна автобусна обиколка: двореца „Топ Капъ”, Египетския пазар, кулата „Галата”, двореца „Долмабахче”, залива „Златния рог”. Посещение на българската църква “Св. Стефан” (от 1896г. и изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени с кораб). Фото-пауза с красива гледка към Босфора. Панорамен пешеходен тур: площада Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/, Синята джамия, чешмата на Вилхелм II, базиликата „Св. София” и банята на Хюрем султан. Преминаване покрай крепостните стени и посещение на фабрика за кожени изделия.
Цена: 30 лв./15€ и включва: автобусна обиколка, пешеходен тур и екскурзовод на български език.

„Азиатските потайности“ и Кулата на Девицата – Пътуване под водите на Босфора с новата метро линия „Мармарай“. Пешеходна разходка в азиатския район Юскудар. Посещение на Девическата кула или Къз кулеси – един от най-романтичните и загадъчни обекти на Истанбул, издигащ се между двата континента. Възможност да изпиете чашка чай или турско кафе с незабравима гледка към Босфора. Разглеждане на джамията Михримах султан – едно от първите произведения на архитекта Синан.
Цена: 40 лв./20€ и включва: трансфер с метрото „Мармарай“, пешеходен тур в Юскудар, билет до/от Кулата на Девицата, посещение на джамията „Михримах султан“ и екскурзовод на български език.

„Вечерен круиз по Босфора” – (около 4 часа) Корабът плава покрай европейския и азиатския бряг, докато се наслаждавате на вечеря, напитки, богата фолклорна програма и ориенталски танци.
Цена: 80 лв./40€ и включва: трансфер, круиз по Босфора, вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, фолклорна програма и ориенталски танци.

Разходка с корабче по Босфора – (около 4 часа) екскурзовод на български език разказва подробно за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, единствения изкуствен остров в Босфора, двореца Бейлярбей, Девическата кула, кулата Галата и други интересни места; посещение на ”Египетския пазар”.
Цена: 40 лв./20€ и включва: трансфер разходка с корабче около 1,5 часа, посещение на ”Египетския пазар”, местен екскурзовод на български език.

Обиколка „Азиатски бряг” с посещение на двореца „Бейлярбей“ и двореца „Кючуксу“ – (около 4 часа) Дворецът „Бейлярбей“ – фантазия от бял мрамор сред магнолиева горичка, построен през XIXв. на азиатския бряг на Босфора от султан Абдул Азис като лятна резиденция на султаните и място, където отсядали най-важните чуждестранни гости – една от тях е френската императрица Йожени, австро-унгарския император Йозеф и др. Дворецът „Кючуксу“ е ловна резиденция на Абдул Меджид I, разположен на брега, там където се вливат единствените реки в Босфора, той носи изтънчеността на т.нар. Османски барок, съчетаващ умело ориенталски и западни елементи.
Цена: 50 лв./25€ и включва: трансфер, входни такси за дворците и екскурзовод на български език.

„Истанбул отвисоко” с посещение на небостъргача „Сапфир” – (около 4 часа) Посещение на най-високата жилищна сграда в Европа – небостъргача „Сапфир”. Възможност да се изкачите до панорамната площадка, откъдето се открива гледка към града и Босфора на 360 градуса и да се насладите на Sky RIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул (без входни такси).
Цена: 30 лв./15€ и включва: трансфер и екскурзовод на български език.

Посещение на музея „Миниатюрк” и Патриаршията – (около 4 часа) „Миниатюрк” е музей на открито в залива Златния рог, където в умален вид, под формата на модели и макети могат да се видят всички забележителности на територията на днешна Турция. Посещение на църквата „Св. Георги“ – седалище на Константинополската патриаршия. Сред най-ценните реликви на църквата са мощите на св. Григорий Богослов, св. Йоан Златоуст, св. Евтимия, "Колоната на Бичуването", т.е. колоната, на която Спасителят е бил вързан и бичуван.
Цена: 40 лв./20€ и включва: трансфер, входни такси и екскурзовод на български език.

„Принцови острови” – (около 6 часа) Принцовите острови са общо 9 на брой, разположени са в Мраморно море, на югоизток от Истанбул. Посещение на най-големият от тях – Буюк Ада. Свободно време за разходка във вътрешността на острова, по бреговете и по живописните улички с красиви къщи, дюкяни и кафенета. Възможност за кулинарна наслада в някое от множеството ресторанчета.
Цена: 30 лв./15€ и включва: трансфер, фериботни билети и екскурзовод на български език.

Обиколка „Азиатски Истанбул” с посещение на МОЛ „Емаар” и МОЛ Watergarden Istanbul – (около 6 часа) Трансфер до азиатската част с посещение на МОЛ „Емаар”, където се намира най-новият аквариум в Истанбул с подводна зоологическа градина (доплащане за входна такса). Има различни тематични сектори с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводен стъклен тунел, галерия с риби, скали и водопади, царството на крокодилите, островът на пингвините и горска секция. Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – където са пеещите и танцуващи фонтани, градините на покрива и романтични ресторанчета, предлагащи кулинарни изкушения от цял свят. Светлинното шоу е изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музика на площ от 5 000 м2.
Цена: 40 лв./20€ и включва: трасфер, посещение на МОЛ-овете и екскурзовод на български език.

Обиколка „Модерният Истанбул“ – (около 3 часа) Разглеждане на един от най-прекрасните площади в цял свят „Таксим“ – модерният център на Истанбул, където се намира прочутият Паметник на Републиката. Пешеходна разходка по най-известната улица в града – „Истиклял“. В годините на Османската империя е представлявала булевард, характерен за френските градове. Сградите на улица „Истиклял“ са истинско произведение на архитектурното изкуство, те са предимно барокови и неокласически. Минаване покрай църквите „Света Троица“, „Свети Антоан“.
Цена: 30 лв./15€ и включва: трансфер с метро/трамвай, пешеходен тур и екскурзовод на български език.

Обиколка „Истанбулски бисери“ – (около 4 часа) Посещение на музея „Карие“ (църквата „Хора“) – един от най-красивите образци на византийската църковна архитектура и изкуство. Храмът съхранява изумителни мозайки и стенописи от 14 век. Разглеждане на джамията Михримах султан, построена от великия архитект Синан и посветена на принцеса Михримах – дъщерята на султан Сюлейман. Посещение на църквата „Св. Богородица Влахерна“ с чудотворната икона на света Богородица, благодарение на която градът нееднократно е бил спасяван. Преминаване покрай Теодосиевите стени и вратата „Едирнекапъ“, през която завоевателят на Константинопол султан Мехмед II влиза града.
Цена: 50 лв./25€ и включва: трансфер, входни такси и екскурзовод на български език.

 • Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане.
 • Деца под 12г. ползват 10 лв. отстъпка.
 • По време на пътуването допълнителните мероприятия се заплащат по гореупоменатите цени в ЕВРО.
КАРТА:

 [email protected]