• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България
водопада Виктория

Дата: 28.04 - 06.05.2024г.
Престой: 9 дни / 7 нощувки
Цена: 8989 лв.
Всички дати по програмата: 28.04.2024; 13.10.2024г.

Вълшебството на Африка с магията на Водопада Виктория и най-богатото сафари

 Цената включва: 
 • Полет София – Истанбул – Лусака – Истанбул - София с включени летищни такси и чекиран багаж;
 • Вътрешен полет: Ливингстън - Лусака с включени летищни такси и чекиран багаж;
 • Настаняване за 7 нощувки: 2 в Лусака, 2 в Долно Замбези и 3 в Ливингстън;
 • Изхранванена база пълен пансион (закуска, обяд и вечеря);
 • Всички трансфери;
 • Комфортен, климатизиран автобус;
 • Всички входни такси на туристическите обекти включени в програмата;
  Професионални местни водачи на английски език (осигурен превод на български език);
 • Специализирани водачи при посещенията на националните паркове в Замбия,
 • Боствана и Зимбабве;
 • Медицинска застраховка асистънс ЗАД Евроинс с покритие 15 000 евро.
 Цената не включва:
 • Виза за Зимбабве. Визата се получава на границата и е на стойност по 30$ на човек (не се изискват визи за български граждани за краткосрочно посещение в Замбия и Ботсвана);
 • Допълнителни екскурзии и разходи от личен характер;
 • Напитки по време на храненията, обяд и вечеря, включени в програмата;
 • Такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване";
Забележка:

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 13 човека;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи – 20 дни преди реализирането на екскурзията;
При по-малка група (8-12 души) екскурзията може да се проведе срещу допълнително доплащане от 400лв.

Начин на плащане:

 • Записването се извършва срещу внесен депозит от 3 000 лева;
 • До 45 дни преди отпътуване: 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;

Необходими документи:

 • Международен паспорт, валиден 6 месеца след датата на връщане.
 • За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Пътуването е без медицински изисквания за задължителни имунизации. Полезно е да се носят средства за защита от комари.

Такси при прекратяване на договора от страна на пътуващия:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:

 • До 90 дни преди отпътуване – без неустойка;
 • От 89 до 60 дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
 • Прекратяване от 59 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • Прекратяване от 44 до 20 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • При прекратяване от 19 дни до датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 

Местната валута в Замбия е Замбийска квача: 100 квача са около 6,90 лева към дата 04.01.2024г. Може да се обменя валута в хотелите, банките и обменните бюра. На много места не отказват плащане в долари.

Местната валута в Зимбаве е Щатски долар или Зимбабвийски долар: Навсякъде може да се плаща в щатски долари.

Местната валута в Боствана е Ботсванска пула: 100 пули са около 13,50 лева към дата 04.01.2024г. Може да се обменя валута в хотелите, банките и обменните бюра. На много места не отказват плащане в долари.

В хотелите и на определени места може да платите с карти MasterСard и Visa. Все пак питайте предварително.

Часовата зона е +0. България, Замбия, Зимбабве и Боствана са в една часова зона. Разлика от един час може да има само от режима „лятно часово време“.

При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.

При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства е възможно програмата да претърпи промяна!

Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпанията!

Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Туроператорът препоръчва тази застраховка. Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД".

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

 

Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004859/20.12.2023 на "ЗД ЕВРОИНС", гр. София, бул. "Христофор Колумб" 43

ЦЕНИ:

 

Настаняване / Дати

28.04 - 06.05.2024

13.10 - 21.10.2024

Възрастен в двойна стая

8989 лв.

Единична стая 10165 лв.

 

 ПРОГРАМА: 

1-ви ден (28.04.2024): София – Истанбул – Лусака (Замбия)

Среща на летище София (Терминал 2) в 07:25ч. за полет в 09:25ч. до Лусака, Замбия през Истанбул с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 10:55ч. Полет за Лусака в 15:10ч.

2-ри ден (29.04.2024): Лусака – Долно Замбези

Пристигане на международното летище в Лусака в 01:15ч. Посрещане от представител на местния туроператор, който ще ви заведе до вашия климатизиран автобус за трансфер до хотела в Лусака. По пътя към хотела вашият гид ще ви даде кратка история на Замбия. Настаняване в хотел Stayeasy. Нощувка. Късна закуска. Заминаване за Долно Замбези, разположено на границата със Замбия. По пътя разглеждане на красиви скални образования и пейзажи, населението на Замбия. Обяд. Круиз по залез слънце по Долно Замбези. Регионът Долно Замбези е най-известен също като дом на Националния парк „Долно Замбези“, който включва девствени красиви райони с дива природа. Той е известен с разнообразието си на животни - хипопотами, биволи, крокодили, орли-риболовци и слонове, които могат да бъдат забелязани, наред с други видове. По-надолу по реката в рамките на националния парк Долен Замбези редовно се наблюдават лъв и хиена. Леопард и диво куче не са рядкост. Пейзажът се характеризира с неравни, непокътнати пущинаци от обширни заливни низини, разпръснати, заедно с местни гори. Настаняване в Kiambi Safari Lodge. Вечеря. Нощувка в Долно Замбези.

3-ти ден (30.04.2024): Целодневен сафари круиз по Долно Замбези

Закуска в Kiambi Safari Lodge. Целодневен сафари круиз (Game Cruise) с обяд. Вечеря. Нощувка в Долно Замбези.

4-ти ден (01.05.2024): Долно Замбези - Мазабука - Чома - Ливингстън

Закуска в Kiambi Safari Lodge. Трансфер от Долно Замбези до Ливингстън. По пътя ще минем през град, наречен Мазабука, където се отглежда прочутата Замбийска захар. Посещение на захарното имение Накабала и плантацията за кафе Munali. Отпътуване. Спирка за обяд в района на град Choma. Пристигане в град Ливингстън. Настаняване в хотел Avani, който се отличава с красив интериор и старателно поддържани градини, в които можете да видите зебри, антилопи, дори жирафи. Разположен е в близост до входа на водопада Виктория, едно от седемте природни чудеса на света. Вечеря. Нощувка в Ливингстън.

5-ти ден (02.05.2024): Целодневна обиколка: Водопада Виктория - село Мукуни - Круиз по залез по река Замбези

Закуска в хотел Avani. В 09:00ч. местният екскурзовод ще се срещне с Вас във фоайето на хотела за туристическа програма до водопада Виктория от страната на Зимбабве. Със своята широчина от 1 708 м. и височина 108 м., това е най-големият водопад на Земята (за сравнение Ниагарския водопад е двойно по-нисък и по-тесен). От десетки километри се вижда облак мъгла над водопада от падащите всяка минута над 500 милиона литра вода. Ето защо местните го нарекли Mosi oa Tunya (гърмящ дим). Водопадът Виктория и площта около него са включени в 2 национални парка - Mosi oa Tunya в Зимбабве и Victoria Falls в Замбия. Ще минете през моста “Victoria Falls”, който съществува повече от 115 години. Този мост има историческа стойност, защото съединява двете страни (Замбия и Зимбабве) - има 3 основни функции, които позволяват преминаването на пешеходци, железопътна линия и превозни средства. Това е най-популярният мост, където гостите имат възможност да направят бънджи скокове от 111 метра височина.
Обиколката на водопада ще продължи с екскурзовод от страна на Зимбабве. Водопада Виктория се споделя между двете държави, като от страната на Замбия площа е 1200 метра, а от страна на Зимбабве е около 500 метра. Посещението на зимбабвийската страна допълва пълната гледка на водопада Виктория. Освен това клиентите имат възможност да направят полет с хеликоптер над водопада и да го видят от върха, срещу допълнителна такса.
Свободно време за обяд в THE LOOK-OUT CAFÉ (не са включени напитки) – предлага красива гледка към дълбокото ждрело на водопада. Клиентите също имат възможност да извършват забавления като Flying fox activity, Swing activity и други подобни.
След това обиколката продължава с посещение на традиционното селище Мукуни с екскурзовод от страна на Замбия. Мукуни е основано през 13 век с името Гунду, а по-късно е кръстено на владетеля (Мукуни), който идва от Конго. Мукуни е дом на хората от племето Лея. Тази обиколка предоставя възможност да видите как живеят местните хора в едно автентично африканско селище. Ще разгледате как се строят и декорират колибите, ще се срещнете с местните жители и ще виждите как се трудят, създавайки любопитни неща. По време на обиколката ще се запознаете с техния поминък, култура и ще видите двореца на вожда Мукуни. Можете също така, след предварителна уговорка, да опитате традиционната храна и бира.
След обиколката на следището ще продължите с круиз по залез слънце (с тръгване около 16:00ч., включен в цената) по река Замбези на кораба LADY LIVINGSTONE, който е разкошно декориран с всякаква мисъл за личния комфорт на гостите. Пълният бар както на горната, така и на долната палуба сервира селекция от коктейли и студени напитки, докато бордовата кухня ще осигури прясно приготвени топли и студени закуски и ястия (включени в цената на круиза).
Круизът по залез слънце по Замбези се провежда по протежение на речната граница на националния парк Mosi oa Tunya с общо време около 2 часа. Красотата на пищните храсталаци на обширната река Замбези е едно спокойно изживяване. Не само можете да се насладите на забележителностите, но със сигурност ще видите редовните обитатели и посетители на реката като хипопотами, крокодили, антилопи, биволи, жирафи, слонове и други. Залезът е времето, когато много животни се събират за последния си водопой за деня.
Завръщане в хотел Авани. Вечеря. Нощувка в Ливингстън.


6-ти ден (03.05.2024): Екскурзия до Ботсвана с национален парк Чобе – едно от най-добрите сафарита в Африка

Ранна закуска в хотел Avani. Отпътуване за Националния парк Чобе в Ботсвана. Преминаване на границата от Замбия към Ботсвана след митническа и имиграционна проверка (безвизов режим за български граждани).
Обиколката на Националния парк Чобе започва с Game Drive сафари. Ще се доближите до флората и фауната със специално адаптирани открити превозни средства 4x4. Ще срещнете с лъвове, антилопи кана, черни и конски антилопи. Леопардите са неуловими, но често засичани в района - може да имате късмет! Обиколките обикновено са по крайбрежието, където дивечът се събира, за да утоли жаждата си. Лъвовете често чакат там или просто дремят на сянка. Ще се освежите с безалкохолна напитка, докато се наслаждавате на едно от най-добрите сафарита в Африка.
Почивка за обяд в Chobe Marina Lodge (напитките се заплащат допълнително).
След почивката и обяда следва речно сафари по река Чобе. Чобе е известен с десетки големи тревопасни животни, които се спускат към реката, за да утолят жаждата си - най-често срещани са бивол и слон. По бреговете до островите Puku и Lechwe бозайниците голям куду, антилопа импала и воден козел са често срещани. На лодката е включена безалкохолна напитка за освежаване.
След приключване на обиколката групата се завръща в хотела в Ливингстън късно следобед.
Вечеря в ресторант: ще бъдете част от южноафриканската култура на традиционната вечеря Бома. Вечерта включва и традиционно музикално забавление със замбийски песни и танци. Насладете се на храната и развлеченията с хора от цял свят, опитвайки обичайни африкански дивечови и постни специалитети.
Нощувка в Ливингстън.

7-ми ден (04.05.2024): Водопадът Виктория от страна на Замбия – Ливингстън – Лусака 

Закуска в хотел Avani. В 09:00ч. местният екскурзовод ще се срещне с Вас във фоайето на хотела за туристическа програма до водопада Виктория от страната на Замбия. Водопадът Виктория е една от най-зрелищните природни забележителности в света и тази вдъхновяваща обиколка е под формата на разходка в тропическите гори с опитен местен екскурзовод. След обиколката на водопадите от замбийска страна, можете да посетите пазара Curio до входа на обекта. Завръщане в хотела и подготовка за късно напускане в 14:00 часа. ОБЯД край басейна в хотела.
След освежаващия обяд, около 15:00 часа започва тур на град Ливингстън, туристическата столица на Замбия и домът на водопада Виктория. Обиколката започва с посещение на най-стария и най-големия музей в Замбия, наречен Ливингстън. Създаден е през 1934г. Това е мултидисциплинарен музей с колекции и изложби по археология, история на етнографията и различни клонове на естествената история, антрополгия и ботаника. Той притежава огромна археологическа колекция, включително находките с черепа на „Родезийския човек“ открит от Артър Смит Удуърд през 1921г. в оловната мина Broken Hill в района Mutwe Wa Nsofu в Северна Родезия (сега Кабве, Замбия). Там е основната колекция за биоразнообразието на Замбия и богата етнографска сбирка, която датира от началото на 20-ти век. Огромната колекция от сувенири на изследователя Дейвид Ливингстън също има своето място там, както и една от най-старите библиотеки в страната.
След обиколката на музея, трансфер до летище Ливингстън за вътрешен полет от летище Ливингстън до летище Лусака. Пристигане. Трансфер от летище Лусака до хотел Stayeasy. Вечеря. Нощувка в Лусака.


8-ми ден (05.05.2024): Лусака – Сафари в Lilya game reserve – Летище Лусака

Закуска в хотел Stayeasy. Среща на рецепцията за туристическа обиколка на град Лусака. Обяд в Lilya Lodge. Сафари в Lilya game reserve. Вечеря в Lilya Lodge. Завръщане в хотела. Трансфер към летището в Лусака около 23:00ч. Чекиране за полета до София през Истанбул.


9-ти ден (06.05.2024): Лусака – София

Полет за Истанбул в 02:15ч. Кацане в Истанбул в 14:35 ч. Полет от Истанбул за София в 19:00ч. Кацане на летище София в 20:20ч.


 
 КАРТА: 


 [email protected]