• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България

Дата: 19.06 - 30.06.2024г.
Престой: 12 дни / 9 нощувки
Цена: от 7800 лв.   Ранно записване до 31.10.2023г.


Маршрут: София – Истанбул – Антананариво – Андасибе – Морондава – Бело Сур Мер – Антсирабе - Антананриво – Истанбул – София


Цената включва:
 • Самолетен билет София – Истанбул – Антанариво - Истанбул – София с АК “Turkish Airlines” с вкл. 1 бр. чекиран багаж до 32 кг, 1 бр. ръчен багаж до 8 кг с размери 55X40X23 см и 1 бр. малък ръчен багаж с размери 40X30X10 см и включени летищни такси в размер на 462 евро;
 • Самолетен билет Антананариво – Морондава с АК “Tsara Dia” с вкл. летищни такси и чекиран багаж от 20 кг на човек, 1бр. ръчен багаж до 5 кг;
 • 9 нощувки със закуски и вечери по програмата, както следва:
  • 3 нощувкa със закуски в Антананариво в хотел Le Bois Vert или подобен;
  • 1 нощувка със закуска в Андасибе в луксозно бунгало в хотел Mantadia Lodge;
  • 3 нощувки със закуски в Морондава в хотел Palissandre Cote Ouest 3*;
  • 1 нощувка със закуска в Бело Сур Мер в хотел Ecolodge du Menabe;
  • 1 нощувка със закуска в Антсирабе в хотел Plumeria;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Турове с климатизиран автомобил с англоговорящ шофьор;
 • 2 бутилки минерална вода на ден /0.5 мл/ на човек от 3-ти до 10-и ден, включително;
 • Лицензиран екскурзовод на руски език;
 • Всички такси и местни такси в националните паркове;
 • Местни туристически такси;
 • Опитен водач на групата от България – при минимум 13 души;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
 • Застраховка отговорност на туроператора.
Цената не включва:
 • Виза за остров Мадагаскар – издава се на летището в Антананариво. На място се заплаща административна такса от 10 евро;
 • Напитки по време на храненията;
 • Доплащане за пакет с включени обеди – 420 лв на човек /Обяд от 3-ти до 10-и ден. Заплаща се предварително от България/;
 • Услуги, които не са упоменати в „цената включва“;
 • Разходи от личен характер;
 • Такса обслужване на шофьорите и екскурзоводите – 50 евро;
 • По желание: сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Молим, консултирайте се с наш представител!
Забележка:

Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 13 души
Срок на уведомяване в случай на ненабиране на минималния брой туристи: 30 дни преди датата на пътуване;

Условия за записване и начин на плащане:

 • Аванс в размер на 2000 лв, платим до 48 часа след сключване на договор;
 • Доплащане до 60 дни преди датата на отпътуване + всички дължими възникнали плащания /промяна в лет. такси, курсови разлики и др./

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването и 3 свободни страници.
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • При анулация до 48 часа след подписване на договора и плащане на аванса - без неустойка;
 • При анулация от 2-ия до 7-ия ден след подписване на договора и плащане на аванса - 50 лв административна такса;
 • При анулация от 8-мия до 60-ия ден преди датата на пътуване – 2000 лв;
 • При анулация между 59-ия и 45-ия ден преди датата на пътуването - неустойката е в размер на 3 400 лв;
 • При анулация след 45-я ден преди датата на пътуването или неявяване за полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 35 дни преди заминаването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 13 ДУШИ

Всички посочени условия се отнасят за български граждани;

Цените са платими в лева – в брой или по банка;

Език на извършване на туристическите услуги: лицензиран екскурзовод на руски език на място; водач на български език при минимум 13 плащащи туристи;

Информация относно здравните изисквания: От август 2022 г. не се изискват COVID-19 тестове. Няма карантина при пристигане.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност;

Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в разписанието;

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да прави промени в последователността на програмата;

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да променя указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ;

Посочените категории хотели са според местната категоризация за съответната дестинация;

Всички посочени в програмата часове са в местни времена;

ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да променя цената при промяна на цените на горивата, таксите. Промяната с по-малко от 8% не се счита за значителна и не е основание за отказ от пътуване;

Цената на екскурзията е калкулирана при курс на 1,85 лв/щатски долар. При увеличаване на този курс с повече от 8% туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.

Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД".

Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03100100004230/20.12.2022 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43.

ЦЕНИ:

Настаняване / Дати

19.06 - 30.06.2024

Ранно записване до 31.10.2023г.

19.06 - 30.06.2024

Стандартна цена

Възрастен в двойна стая 7800 лв. 8000 лв.
Възрастен в единична стая 8760 лв. 8960 лв.
ПРОГРАМА:
1-ви ден  19.06.2024 София – Истанбул
Полет от София за Истанбул в 21:10ч. Пристига в Истанбул в 22:35ч.

2-ри ден  20.06.2024 Истанбул – Антананариво, о. Мадагаскар
Полет от Истанбул за Антананариво, о. Мадагаскар, в 01:55ч. Транзитен стоп на о. Мавриций. Пристигане в столицата и най-голям град на остров Мадагаскар – Антананариво, в 14:35ч. Среща с представител на местната фирма-партньор и трансфер до хотел Le Bois Vert или подобен за 1 нощувка. Вечеря в хотела. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден   21.06.2024 Антананариво – Андасибе (закуска, вечеря)
След закуска групата се отправя на полудневна екскурзия до Национален парк Андасибе на около 150 км на изток от столицата. Той е защитена зона от 155 кв.км. с тропическа гора, в която живее огромно биоразнообразие, включително и много редки и застрашени видове. Съставен е от национален парк Mantadia и резреват Analamazoatra, известен с популацията на най-големия лемур в Мадагаскар – индри-индри. Почти целият парк е от естествени дъждовни гори, които никога не са променяни от човешка ръка.
По път се минава през резервата в Марозево и неговите ферми за развъждане на екзотични насекоми и влечуги. Възможност за разглеждане на опасни крокодили и симпатични лемури в частния резерват Vakona. След екзотичните животни и живописни пейзажи, настаняване за 1 нощувка в хотел Mantadia Lodge в градчето Андасибе. Отсядане в луксозни бунгала с уникална гледка към неземния пейзаж на резервата. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден   22.06.2024 Андасибе - Антананариво (закуска, вечеря)
След закуска полудневно приключение сред дивата природа на Национален парк Андасибе. Гъста дъждовна гора, стена от лиани, мъхове и вековни дървета. И в този ден групата ще има близка среща с уникални животински видове като лемури индри, кафяви лемури, впечатляващи птици, хамелеони и др., както и с емблематичното палмово дърво Ravenea louvelii, което няма да видите никъде другаде на острова. Прекрасно място, което представлява интерес както за малки, така и за големи посетители. Време за обяд. Връщане към най-големия град на остров Мадагаскар. Настаняване отново в хотел Le Bois Vert или подобен. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден   23.06.2024 Антананариво – Морондава (закуска, вечеря)

Закуска. Освобождаване на хотела и придвижване до летище за полет до Морондава – град на делтата на река Морандава, известен с впечатляващата Алея на баобабите. Среща с представител на местната фирма-партньор, трансфер и настаняване в хотел Palissandre Cote Ouest 3* за 2 нощувки. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


6-ти ден   24.06.2024 Морондава – Киринди - Морондава (закуска, вечеря)

След закуска, екскурзия до резервата Киринди /на 70 км, 2 часа път/ - още една от атракциите на остров Мадагаскар. В превод името „Киринди“ означава „гъста гора с диви животни“. Киринди е най-доброто място за наблюдение на ендемичния за Мадагаскар бозайник фоса - хищник, наподобяващ голяма котка с кафява или черна окраска, с дълго и гъвкаво тяло, дълги крака и остри зъби. Резерватът е дом и на седем вида лемури и доста необичайна флора.
Обяд в ресторант Relais du Kirindy /за собствена сметка/. Връщане в Морондава, като по пътя се преминава покрай двата прегърнати баобаби – „влюбените баобаби“, и прословутата Алея на баобабите с едни от най-прекрасните гледки на острова, особено по залез слънце. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


7-ми ден   25.06.2024 Морондава – Бело Сур Мер (закуска, вечеря)

След закуска групата отпътува за тюркоазената идилия на малкото рибарко селище Бело Сур Мер, разположено в голямта лагуна на западния бряг на Мадагаскар /на около 110 км от Морондава/. Прекрасен район, който ни връща назад в миналото на нашите предци, живели просто и щастливо в синхрон с природата и нейните дарове. Известен е също с типичните местни лодки “boutre”, използвани за превоз на стоки по западното крайбрежие на страната.
Време за обяд. След това възможност за посещение на някоя от занаятчийските къщи. Настанява в хотел Ecolodge du Menabe за 1 нощувка. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


8-ми ден   26.06.2024 Бело Сур Мер - Морондава (закуска, вечеря)

След закуска, свободно време. Обяд и отправяне обратно към популярната туристическа дестинация Морондава. Не пропускайте да се насладите на красивите заливи, буйните мангрови гори и великолепните плажове. Настаняване в хотел Palissandre Cote Ouest 3* за още 1 нощувка. Вечеря.


9-ти ден   27.06.2024 Морондава – Антсирабе (закуска, вечеря)

След закуска, отпътуване за индустриалния център Антсирабе, намиращ се на 530 км от Морондава. Първа спирка е най-топлият град в страната Миандривазо, разположен на река Mahajilo. Обяд в ресторант Princesse Tsiribihina /за собствена сметка/, после с нови сили отпътуване към град Антсирабе, известен с термалния си извор и големите фабрики за текстил, храни и напитки. Настаняване в хотел Plumeria за 1 нощувка. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


10-ти ден   28.06.2024 Антсирабе - Антананариво (закуска, вечеря)
След закуска, отпътуване за столицата Антананариво /180 км/, по изключително живописен път, разкриващ прекрасните оризови полета и типичните села на етническата група мерина със специфичните им къщи от червени тухли. Кратка спирка за обяд в ресторант Isurna /за собствена сметка/. При пристигане следобед кратка обиколка на Антананариво, основан в началото на 17 век и населяван основно от мерини (в превод „онези, които живеят в планината“). Градът е разположен на 12 свещени хълма на височина от 1200 м. Накрая посещение на пазара за ръчни изделия Digue.
Настаняване в хотел Le Bois Vert или подобен за още 1 нощувка. Вечеря. Нощувка.

11-ти ден   29.06.2024 Антананариво – Истанбул (закуска)

Закуска. Свободно време. По обяд трансфер до летището за полет до Истанбул в 15:55ч. Пристигане в Истанбул в 04:50ч.


12-ти ден   30.06.2024 Истанбул - София

Рано сутринта отпътуване от Истанбул за София с полет в 07:25ч. Пристигане на летище София в 08:35ч.

 
КАРТА:

 

 [email protected]