• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България

Дата: 04.08 - 11.08.2024г.      
Престой: 8 дни /7 нощувки
Цена: 4200 лв.

Маршрут: Осло – Гол - водопад Ворингфос - Хардангерфиорд - Берген – Вос - панорамен влак „Фломсбана” - Флом - Согнефьорд - Струн - глетчер Бриксдал - круиз Гейрангерфиорд - Олесунд - Тролстиген - Хафиел - Лилехамер - Ослo

 
Цената включва:
 • Самолетeн билет София – Осло – София с авиакомпания LOT с салонен багаж кг + чекиран багаж до 23кг и включени летищни такси;
 • Комфортен автобус по целия маршрут, включително трансфери летище – хотел – летище;
 • 7 нощувки със закуски на блок маса само в хотели 4*;
 • 2 вечери на блок маса или меню от 3 блюда по програмата (без включени напитки);
 • Обзорна екскурзия на Осло с посещение на музей Фрам;
 • Пешеходна екскурзия на Берген;
 • Посещение на Гол, Флом, Струн, Олесунд, Хафиел, Лилехамер;
 • Круиз по Зогнефиорд (3 ден);
 • Круиз по Гейрангерфиорд (4 ден);
 • Транспорт с туристически автобус и фериботи Fodnes - Manheller (3 ден) и Eisdal - Linge (4 ден);
 • Екскурзоводско обслужване с местен гид;
 • Професионален водач/преводач от България по време на пътуването;
 • Всички магистрални такси по маршрута и платен мост над Хардангерфьорд;
 • Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покрити основни и задължителни рискове: Медицински разноски и/или репатриране вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 10 000 евро и включени разноски за спешно дентално лечение. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.
Цената не включва:
 • Такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьор - (2 EUR на турист на ден - заплаща се на място);
 • Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица от 70 до 85 г.: 25 лв на човек;
 • Лица на възраст над 85 години се застраховат при завишена застрахователна премия. Цената се изчислява индивидуално при запитване.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“: цената се изчислява индивидуално при запитване;
 • Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.
 • Допълнителни услуги: (изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет, по желание)
 • Панорамен влак „Фломсбана” (Вос – Мюрдал - Флом) – 73 евро на човек;
 • Електромобил в Бриксдал – 40 евро на човек;
Забележка:

Необходим брой за осъществяване на екскурзията: от 20 до 25 туристи.
В случай, че този брой не бъде набран до 30 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.

Условия за записване:

 • Копие от задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • Попълнен договор и депозит 400 лв на човек;
 • Краен срок събиране на групата и пълно плащане: до 15.06.2024

Данни за паспортен и визов режим:

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
 • За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Анулационни условия:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

 • При анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
 • Ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
 • Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

 

Информация за полетите:
Цената на самолетен билет с един чекиран багаж до 23 кг, един ръчен багаж до 8 кг и включени летищни такси е 940 лева на човек. Посочената цена е калкулирана в Общата пакетна цена на екскурзията. При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.
Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпаниите наложат такава).

В Общата пакетна цена на екскурзията са включени всички входни такси по програма, чиято стойност е базирана към 20.10.2023. При промяна на тарифите от страна на самите туристически обекти, Туроператорът се задължава да актуализира цената.

Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

От съображения за сигурност маршрут на “Път на тролове“ може да бъде променен на алтернативен по преценка на гида поради лошото време, транспортната ситуация, природни бедствия, форсмажорни обстоятелства и др. Тази програма не може да се използва като основание за оплаквания.

Последователността на туровете по програмата може да подлежи на промяна, поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.

Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.

Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.

Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004230/20.12.2022 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43.

ЦЕНИ:

 

Настаняване/Дата

04.08 - 11.08.2024

Цена на човек в двойна стая при група от 25 туриста
4200 лв.
Цена на човек в двойна стая при група 20-24 туриста 4500 лв.
Доплащане за единична стая 840 лв.
Цената на 3-ти възрастен (от 12 навършени години) в двойна стая на допълнително легло – отстъпка 100 лв.
За дете до 12 г. настанено в двойна стая на допълнително легло в двойна стая заедно с
двама възрастни - по запитване.
Допълнителното легло е разтегателен диван или сгъваемо походно легло.
За трима възрастни препоръчваме двойна и единична стая!
ПРОГРАМА:
1-ви ден   София - Осло - Гол
Отпътуване от летище в София в 14:35ч. за Варшава. (Продължителност 2ч.). Кацане във Варшава в 15:35ч. Трансферно време между двата полета 1ч 15 мин. Продължение с полет LO 483 за Осло в 16:50ч. (Продължителност 2ч. 5 мин.). Пристигане в норвежката столица в 18:55ч. местно време (19:55ч. българско време, разлика 1 час назад). Добре дошли в Норвегия – страната с най-красивите фиорди на земята!
Трансфер и заминаване за Гол, което намира между Осло и Берген, в района на величествената планина Холингскарвет, която се издига на почти 2 хиляди метра надморска височина.
Този модерен ски курорт ежегодно привлича хиляди любители на зимните спортове.
Настаняване в хотел Storefjell Resort Hotel 4+* (рейтинг на хотела 8.1) или подобен. Хотелът е разположен на Golsfjellet – по средата между Халингдал и Валдрес, един от най-големите хотели на Скандинавия! Нощувка.

2-ри ден   Гол - Хардангерфиорд - Берген
След закуска отпътуване за Берген с автобус по туристически маршрут през планината Хардангер - най-големия национален парк на Норвегия. Пътят се спуска през идиличния Хардангерфиорд със спирка до на най-високия водопад в Норвегия – Ворингофоссен (180 м). Продължаваме по маршрута и покрай водопада Стейнсдалфос.
Пристигаме в Берген, който наричат «Вратата към фиордите». Пешеходна обиколка на Берген, включваща квартала с пристанището, крайбрежната Брюген, рибния пазар, крепостта Хакон и др.
Свободно време. По желание изкачване (отиване/ връщане) с лифта Фльойбанен до площадката на върха на планината Фльоен, откъдето се открива великолепен панорамен изглед към Берген и фиордите (120 NOK = около 14 евро на човек. Заплаща се на място.).
Настаняване в хотела Magic Hotel Kløverhuset 4* (рейтинг на хотела 8.0) или подобен.

3-ти ден  Берген – Вос - панорамен влак „Фломсбана” - Флом - Согнефиорд - Струн
Закуска и отпътуване към курорта Вос. Следва уникално пътуване със панорамния влак „Фломсбана” (Вос-Мюрдал-Флом), който се изкачва по стръмните склонове на фиорда. Железницата Flåm Line в продължение на 20км се изкачва до надморска височина от 865м и е истинско инженерно постижение, покоряващо стръмните склонове на фиорда. По време на спускането с железницата ще се насладите на уникалната северна природа едни от най-красивите гледки в Норвегия – водопадите, зелените склонове на фиордите, планинските върхове и най-дългия фиорд на планетата – Зогнефиорд.
Най-интересната спирка на влака е водопадът Кьосфосен – той се стича зигзагообразно в продължение на цели 225 метра, като долната част е с височина 93 метра. Единствения начин човек да види това великолепно творение на природата е да се качи на тази железница.
*Туристите, които не желаят да пътуват с влака, заминават с автобус до Флом, където се срещат с останалите от групата и продължават заедно.
Екскурзията продължава с круиз на ферибот по Зогнефиорд - най-дългия морски залив на Норвегия (204км), с разглеждане на прочутата му най-тясна част - Нероуфиорд. По време на плаването ще имате възможност да видите китни селца и водопади. При късмет ще срещнете делфини и тюлени.
По-нататък продължаваме през Лердалският тунел, най–дългия автотунел в света — 24,5 километра, издълбани в твърдата скала! Представете си да влезете в тунела и само след няколко минути над вас ще има планина, висока повече от 1000 метра!
Пристигаме с автобус в селцето Инвик, настаняване в хотел Stryn Hotel 4* (рейтинг на хотела 7.6). Вечеря и нощувка.

4-ти ден  Струн - глетчер Бриксдал - круиз Гейрангерфиорд – Олесунд
След закуска отпътуваме до националния парк Йостедалсбрин за да направим изключително интересната екскурзия до глетчера Бриксдал, част от най-големия ледник в Европа - Йостедал. Свободно време за пешеходна разходка до високопланинското езеро, което се намира в подножието на глетчера (тук има кафе и сувенирни магазини) или изкачване със специални електромобили -Briksdal Troll car (по желание) до подножието на ледника на възраст милиони години.
Преход с автобус до селцето Лоен. След кратъко пътуване следва едночасов круиз с ферибот по величествения Гейрангерфиорд – безспорно един от най-интересните от всички норвежки фиорди. По него са и красивите водопади "Bridal Veil" (Булчински воал) и "Seven sisters" (Седем сестри).
Заминаване за Олесунд по «Пътя на Орлите», в горната част на който се намира панорамна площадка на долината Ейсдален. Преход с ферибот Eisdal - Linge. Кратък път през долината Валдал, настаняване в хотел Scandic Parken Alesund 4* (рейтинг на хотела 8.2) или подобен. Нощувка.

5-ти ден   Олесунд - Тролстиген - Хафиел
Закуска. По желание посещение на един от най-големите в Европа океанариуми, в който можете да видите цялото многообразие на обитателите на Северния Атлантик (Входна такса около 20-25 евро на човек. Заплаща се на място) или свободно време за разглеждане на Олесунд, който е разположен на седем острова и е един от малкото градове в света построен изцяло в стил арт-нуово - югендстил. Основан през средновековието и изграден изцяло от дърво, градът напълно изгаря през януари 1904 година. Възстановяването на града е било поръчано на млади норвежки архитекти получили своето образование в Германия и завладени от модния по това време „югендстил”. Така за три години на брега на Атлантическия океан израства уникален град с хиляди островърхи покриви и кулички, ярки фасади и причудливи орнаменти. По количество на сгради в стил арт нуово Олесунд стои редом с Барселона. Градът е своеобразен музей под открито небе и предлага възможности за продължителни разходки.
Заминаваме за Хафиел по един от най-красивите планински пътища в Норвегия - Trollstigen.*
В дословен превод означава „път на троловете” и е един от 4-те най-популярни туристически маршрута в страната. По дължината на целия път, който се вие като спирала през планината се стичат красиви водопади и се откриват невероятни гледки. Фотостоп на най-високата точка от пътя, където се намира и най-мощният от всички водопади - Стигфосен.
По пътя спирка в Рингебю за разглеждане на дървената църква от 12 век /отвън/.
Настаняване в хотел Scandic Hafjell Hotel 4* (рейтинг на хотела 7.6). Вечеря и нощувка.

6-ти ден   Хафиел – Лилехамер - Осло
След закуска отпътуване за норвежката столица. По пътя спираме в Лилехамер - малък град и курорт в Норвегия, разположен в провинция Опланд в югозападната част на Норвегия, на 176 км от Осло. Лилехамер придобива световна слава през 1994г., когато тук се провеждат Зимните олимпийски игри. Центърът на града е добре запазен от края на 19 век – там са съсредоточени дървени постройки, от които се открива прекрасна гледка към северната част от езеро Мьоса и река Lågen, обкръжена от планини. На централната улица се намира пешеходна зона с магазини, кафенета и ресторанти, които предлагат местна национална кухня.
Продължаваме за Осло покрай най-голямото езеро в Норвегия – Мьоса.
След обяд пристигаме в града. Настаняване в Thon Hotel Opera 4* (рейтинг на хотела 8.4) или подобен.
Самостоятелно разглеждане на норвежката столица с възможност да посетите Националната галерия, която съдържа творби на Едвард Мунк, Ван Гог, Моне (входът е безплатен) или други интересни музеи.

7-ми ден   Осло
След закуска в хотела, автобусна обзорна екскурзия на Осло (3ч.). През града минава река Акерселва, по чието крайбрежие е разположена древната крепост и замък Акершус, днес превърната в музей.
Интерес представляват: Кралският дворец; Норвежкият парламент; Университетът, изграден от тъмен гранит; Националният театър, пред входа на който са паметниците на бележитите норвежки драматурзи Хенрих Ибсен и Бернсон; Кметството, където всяка година се връчва Нобеловата награда за мир.
Посещение на най-известния парк в норвежката столица – Фрогнер парк. Паркът е известен най-вече с поместените над 220 скулптори, които са дело на един от най-прочутите творци на Норвегия – Густав Вигеланд. Скулпторите от гранит и бронз оформят ансамбъл, пресъздаващ основни моменти от човешкия живот.
Посещение на музея Фрам, където е разположен едноименният кораб, с който Амундсен достига до бреговете на Антарктида.
След обяд свободно време за самостоятелно разглеждане на града:
- Националният музей на Осло, където се съхраняват прочутия сал Кон Тики и тръстиковата лодка Ра II на световноизвестния учен и пътешественик Тур Хайердал (възрастни – 100 NOK, деца / 6 – 15 г/ – 40 NOK, студенти, пенсионери – 60 NOK, при група /мин. 10 туристи/ - 60 NOK).

8-ми ден   Осло - София 
Закуска „box breakfast”. Ранен трансфер в 07:00 за летище. Излитане от Осло с полет на полки авиолинии LO 482 в 10:45ч. за Варшава. Кацане във Варшава в 12:45ч. (Транзитно време на летище Варшава е 2ч между двата полета.)
Продължение за София с полет LO 633 в 14:45ч. Кацане в България в 17:40ч.

 
КАРТА:

 

 [email protected]