• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България
Нова Година

Дата: 29.12.2023 - 02.01.2024г.
Престой: 5 дни / 3 нощувки
Цена: от 670 лв.   Ранни записвания с намаление до 30.11.2023г.

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус;
 • Пътни и гранични разходи;
 • Водач на групата по време на престоя в Истанбул;
 • 3 нощувки в луксозният хотел LIONEL 5* SPA;
 • 3 закуски на богата блок маса;
 • Безплатно ползване на СПА центъра (закрит басейн, хамам, сауна, парна баня, фитнес);
 • ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА Гала вечеря в ресторанта на хотела с богато меню и напитки;
 • Подарък медицинска застраховка за 5 000 € с асистанс за лица до 65г.;
 • Подарък разходка в град Одрин с разглеждане на джамията „Селимие” (най-внушителната творба на ненадминатият турски архитект Мимар Синан) и българската църква “Св. Константин и Елена”;
 • Безплатен паркинг за леки автомобили;
Цената не включва:
 • Дoпълнителните екскурзии по желание;
 • Мед. застраховка с покритие 5000 eur за лица над 65 - 70 г. - доплащане 10 лв;
 • Мед. застраховка с покритие 5000 eur за лица от 71 - 74 г. - доплащане 15 лв;
 • Мед. застраховка с покритие 5000 eur за лица над 75 г. - доплащане 25 лв;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • Горивна такса, ако има такава, се обявява до 20 дни преди отпътуване;
Забележка:

Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 40 души
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи: 7 дни преди започването на изпълнението на туристическият пакет, в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни.

Условия за записване и начин на плащане:

 • Депозит в размер на 50% от цената на пакета при резервацията;
 • Доплащане 20 дни преди отпътуването;

Необходими документи:

 • Валиднен задграничен паспорт.
 • За дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.

Анулации и неустойки:

 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да анулира резервацията си в срок до 24 часа след направена резервация, без да дължи неустойки, с изключение на административна такса за анулация - 50 лв. на човек;
 • До 20 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на депозита;
 • При по-малко от 20 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 100 % от общата стойност на пътуването;
 • За всяка промяна относно резервацията (име на пътуващ), след първоначалното записване, се удържа такса обслужване в размер на 50 лв. Всяка промяна по резервация се таксува и заплаща по актуалните към момента на промяна ценови условия;

Туроператорът не носи отговорност за промяна на входните такси на обектите по време на престоя в Истанбул.

Туроператора си запазва правото да актуализира цената на екскурзията при промяна цената на горивата, изменение размера на таксите по пътуването, промяна на валутните курсове.

Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул.

За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.

При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановяват!

При пътуване със собствен транспорт от цената се намалява 50 лв на човек

Застраховка "Отмяна от пътуване": Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
Туроператорът си запазва правото да внася корекции в посочения маршрут на пътуването.

Допълнителните екскурзии са продукт на местния турски партньор на Туроператора. Те се организират срещу допълнително заплащане на място, съгласно условията и цените на турската агенция. Туроператорът не носи отговорност за цените и промените на предлаганите на място допълнителни екскурзии.

Настаняването в автобуса е по ред на записванията. В последствие местата могат да бъдат коригирани с 2 реда напред или назад, в зависимост от големината и марката на автобуса, предвиден за съответното пътуване.

За резервация на фиксирани места или предни места в автобуса се доплаща.

Туроператорът не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива.

Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата, се счита за отказ от пътуване и туроператорът не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.

Туроператорът не носи отговорност за закъснение в разписанието на автобусите по обективни причини.

Туроператорът не носи отговорност за вреди от неизпълнение или неточно изпълнение на договора, настъпили по вина на туриста или вследствие на негово поведение, излизащо извън рамките на нормалното поведение на пътник.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на туроператора” със застрахователна компания “ЛЕВ ИНС” АД. Застрахователна полица № 13052310000043.

ЦЕНИ: 

Ранни записвания с намаление до 30.11.2023г.

Хотели

Цена на човек в двойна стая 

Трети възрастен в двойна стая

Дете до 6г. (ненавършени)

Дете 6-12г. 
(ненавършени)

Standart room

670 лв.

630 лв.

160 лв.

375 лв.

Superior room

720 лв.

680 лв.

160 лв.

340 лв.

*Цената за деца е валидна само при настаняване с 2-ма възрастни в стая!
При пътуване със собствен транспорт от цената се намалява 50 лв на човек

ПРОГРАМА:

1-ви ден    Отпътуване за Истанбул

20:00ч. от гр. София - Автогара Сердика(Трафик маркет) пред Централна ЖП гара
21:30ч. от гр. Пазарджик, бензиностанция Shell (на магистралата)
22:30ч. от гр.Пловдив, бензиностанция OMV пред хотел „Санкт Петербург“
Продължителността на пътуването до Истанбул е около 9 часа (в зависимост от преминаването на границата при ГКПП Капитан Андреево)

2-ри ден

Пристигане рано сутринта в Истанбул и настаняване в хотела. Ако сутринта няма свободни стаи настаняването става след 12:30ч.
15:00ч. – Обзорна екскурзия на Истанбул
Панорамната обиколка на Истанбул се провежда с професионален екскурзовод и автобус: Тръгване от хотела – пристигане в кв. Султанахмет – посещение на Синята Джамия – посещение на Хиподрума - Колоната на Kонстантин, Египетския обелиск, Змийската колона, Фонтанът на Вилхелм II – минаване покрай двореца Топкапъ Сарай /дава се информация за двореца без да се посещава/ - църквата “Света София” /дава се информация за музея без да се посещава/ - качване в автобуса. Обиколката продължава в Европейската част на Истанбул – минава се покрай желязната българска църква “Св. Стефан” (дава се информация за нея и се посещава, тъй като е след основни ремонтни дейности) – около 18:00ч. връщане обратно в хотела.
ЦЕНА при заплащане в офиса 18 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 23 евро на човек

Вечерен тур – по желание и срещу допълнително заплащане
20:30ч. – Посещение на Рибен ресторант – той се намира под моста “Галата”, който е най-старият в Истанбул. От там се открива неповторим нощен изглед към БОСФОРА.
Менюто включва: 6 вида студени предястия, 2 вида топли предястия, салата, основно ястие риба (Ципура или Лаврак), за десерт – сезонни плодове, 2 напитки на човек (безалкохолни напитки, вино, бира или ракъ – традиционно турско питие приготвено от грозде и анасон).
ЦЕНА при заплащане в офиса 30 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 35 евро на човек
Цената включва: представител на фирмата през цялото време, вечеря, трансфер хотел – ресторант – хотел.
Нощувка.


3-ти ден

Закуска в ресторанта на хотела.
Дневен тур - по желание и срещу допълнително заплащане
08:30ч. - Обиколка на Босфора с корабче. Разказът на професионалния екскурзовод ще направи удоволствието Ви пълно. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатския бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор и крепости. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския свят – синагога, църква и джамия в близост една до друга от векове. Обиколката продължава около 1 час и половина.
ЦЕНА при заплащане в офиса 23 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 30 евро на човек
Цената включва: Трансфер хотел – корабче – хотел, Разходка с корабче, Екскурзоводско обслужване на български език, представител на фирмата през цялото време.

10:00ч. – Посещение на двореца Долмабахче сарай – Долмабахче означава “запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което Султан Абдулмеджид затрупал, за да построи прекрасния си дворец. Дворецът е служил за официална резиденция на Султаните до 1876г.
ЦЕНА при заплащане в офиса 25 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 30 евро на човек
Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език, Трансфер хотел - забележителности – хотел, Представител на фирмата през цялото време. Цената НЕ включва: входна такса - 300 турски лири

Следобеден тур - по желание и срещу допълнително заплащане
14:00ч. - Посещение на небостъргача “SAPPHIRE - Като най-високата структура в Бизнес Центъра на Истанбул - Маслак, Истанбул. Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвремените метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж. Има чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. Открита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на невероятната гледка. Най-доброто място, за да видите Истанбул и да направите чудесни снимки. Свободно време за пазаруване в търговския център с 34 хил. кв.м.
ЦЕНА при заплащане в офиса 18 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 25 евро на човек
Цената включва: Трансфер хотел - SAPPHIR – хотел, Представител на фирмата през цялото време. Цената НЕ включва: входна такса - 240 турски лири

НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛА
от 20:00ч. до 03:00ч. на 01.01.20224
НОВОГОДИШНО МЕНЮ + много танци и добро настроение.

Нощувка.


4-ти ден

Късна закуска в ресторанта на хотела.
Дневен тур - по желание и срещу допълнително заплащане
12:30ч. - MОЛ и аквариум Floria", в който се намира аквариум, терариум и джунгла и един от най-големите МОЛове в Истанбул (по желание срещу заплащане). За тези, които не желаят да посетят аквариума, ще могат да се позабавляват в марковите магазини и заведенията на МОЛА.
ЦЕНА при заплащане в офиса 8 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 12 евро на човек
Цената включва: Трансфер хотел - забележителности – хотел и Представител на фирмата през цялото време.

16:00ч.- Пеещите фонтани - магията на Азия
Посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN ISTANBUL. Свободно време. Нов вкус на живот. Целият живот е структуриран около великолепния Show Pool. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа.
ЦЕНА при заплащане в офиса 18 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 25 евро на човек
Цената включва: Трансфер хотел - забележителности – хотел и Представител на фирмата през цялото време.

Нощен тур - по желание и срещу допълнително заплащане
20:00ч. - Вечеря на кораб по Босфора - плаване с кораб по Босфора с вечеря и програма. Предлагаме Ви едно вълнуващо изживяване между два континента с включен трансфер от хотела до пристанището, вечеря на яхтата и богата музикална програма.
ЦЕНА при заплащане в офиса 45 евро на човек
ЦЕНА при заплащане в Истанбул 50 евро на човек
Менюто включва: Типично турско мезе (плато ордъоври), сезонна салата, основно ястия (риба на грил или пилешко месо), десерт (плодове или сладък десерт), турско кафе, безалкохолни и алкохолни напитки напитки.
Програма: Музика (DJ), Ориенталски танци, Казашки танци, "Ашук Машук" - представяне на една любовна история в Истанбул, фолклорни танци от различни региони на Турция и много изненади.
Цената включва: представител на фирмата през цялото време, вечеря с програма, трансфер хотел- ресторант – хотел.


5-ти ден

Закуска в ресторанта на хотела. Освобождаване на хотела.
Посещение на град Одрин и свободно време за разглеждане на града и най-голямата джамия на Балканския полуостров – Селимие (Построена е от Мимар Синан и е най-скъпото украшение на Одрин. Носи името на Султан Селим ІІ - син на Сюлейман Великолепни. За този шедьовър на османската архитектура, Бланки отбелязва, че може да издържи сравнение с големите средновековни катедрали по елегантност, дързост на купола и въздушна мекота. Той я намира по– красива дори от Св. София. Куполът е 44 м, диаметър 32 м, поддържа се от 8 мраморни колони.). Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.


 
КАРТА:

 

 [email protected]