• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България
Нови Сад

Дата: 30.12.2022 - 02.01.2023г.   STOP SALE
Престой: 4 дни / 3 нощувки
Цена: от 545 лв.

Със собствен или организиран транспорт

Цената включва:
 • 3 нощувки, 3 закуски, 2 стандартни вечери в хотел NOVI SAD 4*;
 • ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ (на сервиране) с включени напитки местно производство без лимит и жива музика в ресторанта на хотела;
 • Туристическа обиколка на Нови Сад и крепостта Петроварадин;
 • Транспорт с туристически автобус 3*;
 • Водач от фирмата организатор;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД ЛЕВ ИНС;
Цената не включва:
 • Входни такси на туристическите обекти по програмата;
 • Екскурзия до град Сремски Карловци – 10 евро (при група от 30 души желаещи);
 • Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 4 лева; от 71 до 75г. – 6 лева; от 76 до 85г. – 10 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани;
 • Доплащане за трансфер до / от София;
 • ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДВУПОСОЧЕН ОРГАНИЗИРАН ТРАНСФЕР ДО И ОТ СОФИЯ СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ: от маршрут: Бургас - 65 лева; Сливен – 55 лева; Стара Загора – 45 лева; Пловдив – 40 лева, Пазарджик - 35 лева. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души по маршрута.
 • Горивни такси;
Забележка:

Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 35 души пътуващи с автобус
Срок за уведомяване за ненабран минимум: 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.

Условия за записване и начин на плащане:

 • Депозит в размер на 50 лева на човек при записване;
 • Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване;

Необходими документи:

 • Валидна лична карта или задграничен паспорт.
 • За дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • За дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:

 • До 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса;
 • От 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит;
 • От 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет;
 • От 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране. Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.

За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.

Срок за записване: до запълване на свободните места.

Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).

За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.

Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.

Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.

Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003627/20.12.2021 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

ЦЕНИ: 

Хотел

30.12.22 - 02.01.23

Пътуване с организиран транспорт (автобус)

30.12.22 - 02.01.23

Пътуване със собствен транспорт*

Възрастен в двойна стая

605 лв.

545 лв.

Единична стая

690 лв.

640 лв.

Трети възрастен в двойна стая

555 лв.

505 лв.

Дете до 6,99г. в стая с двама възрастни (без да ползва самостоятелно легло)

200 лв.

150 лв.

*При пътуване със собствен транспорт, отпада включената в пакета медицинсказастраховка за пътуване в чужбина и следва да се застраховатe самостоятелно задължително. Също така няматe запазени места в автобуса, можете да се включите в туристическата програма и екскурзиите на място само при наличие на свободни седалки. 

ПРОГРАМА:

1-ви ден   София - Нови Сад

Отпътуване от София от паркинга пред стадион Васил Левски в 07:30ч. Пристигане в късния следобяд в Нови Сад - столица на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Основан е в края на XVII в. и много бързо се превръща в културна столица, търговски и промишлен център. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден   Нови Сад - Петроварадин

Закуска. Посещение на крепостта Петроварадин – най-атрактивния паметник на културата и историята на града. Необичайната си извисеност над нивото на Дунав, Петроварадин дължи на високата скала, която се издига над реката. С четири етажа под земята, 16,5 километра подземни галерии, сводове и куполи, около 12 000 бойници и 13 порти, крепостта е наречена Гибралтар на Дунав. Пешеходна разходка в центъра на Нови Сад – площада на Свободата, Римокатолическата катедрала, Сградата на Общината. Свободно време и подготовка за празничната вечер. ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ. Нощувка.

3-ти ден   Нови Сад - Сремски Карловци*

Закуска. Свободно време в Нови Сад или по желание включване в допълнителна екскурзия до Сремски Карловци - духовния център на Сърбия, където ще може да видите Духовното училище, Патриаршията, Палатата на Мира, Карловачката гимназия, църквата „Св. Никола” и Римокатолическата църква „Св. Троица”. Освен с духовност и култура, градчето е прочуто с няколко десетки известнив цяла Сърбия винарски изби. Някои от местните вина са били високо ценени във Виенския императорски двор, както и на стоковите борси в Лондон и Ротердам. Посещение на винарска изба и дегустация (срещу допълнителна такса). Връщане в Нови Сад. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден   Нови Сад - София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
КАРТА:

 

 [email protected]