• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България
 Кападокия

Дати: 22.08 - 28.08.2022г.
Престой: 7 дни / 6 нощувки
Цена от: 730 лв.
Всички дати по програмата: 22.08.2022; 19.09.2022г.

 

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • 1 нощувка със закуска в Истанбул, хотел 3* SUREYYA HOTEL или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в Анкара, хотел 3* VERDA HOTEL или подобен;
 • 3 нощувки със закуски и 3 вечери в Кападокия, хотел JANET HOTEL или подобен;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Бурса, хотел 3* KERVANSARAY HOTEL или подобен;
 • Панорамна обиколка на Истанбул;
 • Панорамна обиколка на Анкара;
 • Програма в Кападокия (два пълни дни);
 • Панорамна обиколка на Коня;
 • Панорамна обиколка на Бурса;
 • Посещение на голямото солено езеро Туз гьол;
 • Посещение на керамична фабрика;
 • Посещение на фабрика за Оникс;
 • Посещение на винарна с дегустация на вина;
 • Eкскурзоводско обслужване на български език по целия маршрут;
 • Медицинска застраховка;
Цената не включва:
 • Куверт за посещение на атракционно заведение (Танца на дервишите) – 20 евро;
 • Полет с балон - 160 евро;
 • Турска вечер - ресторант с фолклорна програма – 25 евро;
 • Обяд по време на екскурзия. Напитки по време на хранене;
 • Входните такси на всички обекти, посещавани по програмата;
 • Разходи от личен характер;
 • Такса гориво;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване";
Забележка:

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.

Условия за записване и начин на плащане:

 • При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
 • Пълно плащане до 20 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:

 • Валиден международен паспорт;
 • За деца до 18 г., пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

 • Между 30-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа внесения депозит;
 • Между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
 • При по-малко от 10 дни (включително и неявяване при отпътуване) се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Вечерите са без включени напитки;

Посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Не е препоръчително за хора с проблеми с крайниците. Желателно е туристите да са с удобни обувки.

Посещението на подземния град Деринкую не се препоръчва за хора, страдащи от дихателни проблеми или клаустрофобия. Ако някой не желае да посети обекта, би могъл да изчака отвън.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.

Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003627/20.12.2021 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

ЦЕНИ:
Настаняване / Дати

22.08 - 28.08.2022

19.09 - 25.09.2022

Цена на човек в двойна стая 730 лв.
Единична стая 910 лв.
Трети възрастен на допълнително легло в двойна стая 690 лв.
ПРОГРАМА:

1-ви ден

Отпътуване от София в 06:00ч. Пристигане в Истанбул. Настаняване в хотел SUREYYA 3* или подобен. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден

Закуска. Панорамна разходка на Истанбул с посещение на желязната църква „Свети Стефан”, разходка на площад Султан Ахмед. Фото пауза на най-високият връх - Чамлъджа, от където се открива прекрасна панорама към Босфора и Европейската част на Истанбул. Отпътуване за Анкара. Вечерта пристигане в Анкара. Настаняване в хотел VERDA Hotel 3* или подобен. Нощувка.

3-ти ден


Закуска. Туристическа програма във вторият по големина град в Турция. Панорамна обиколка на Анкара - Цитаделата - символ на града, римските бани, Храма на император Август, Националния площад с конната статуя на Ататюрк, Старата сграда на Парламента на Република Турция. Посещение на мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк – основателят на Република Турция. Отпътуване за Кападокия. По път фотопауза на второто по големина солено езеро Туз гьол в страната. Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел JANET 3* или подобен. Вечеря в хотела. Свободно време. Нощувка.

4-ти ден

Закуска. Пожелание и срещу доплащане възможност за полет с балон по изгрев слънце (Излита се призори, когато времето е ясно и няма вятър излитащите балони са десетки. Не е много топло, докато слънцето не започне да се издига. Носете си шапки и ръкавици. Прелитате над скалните образувания и град Гьореме - Кападокия е под вас като на длан).
Целодневна екскурзия с посещение и разглеждане на известните скални образувания в Кападокия. Разходка до крепостта Ючхисар - това е най-високата точка на Кападокия. От крепостта, която е и най-голямото скално образувание в района, се открива прелестна гледка към цялата местност. Издълбаните скални църкви и жилища днес са се превърнали в дом за птиците.
Посещение на открития музей Гьореме – тук ще уловите най-добре историята на това място. Най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9-ти до 11-ти век с оригинални стенописи. Днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, византийски икони и фрески в Кападокия. Кратка фотопауза за спомен от Кападокия на панорамната площадка над Долината на гълъбите (Някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите. Те са разнасяли писма – основният начин на „комуникация” в древността). Свободно време и възможност за обяд.
Посещение на Аванос – древната Ванеса е поредното място в Кападокия, което ще ви спре дъха с невероятната гледка към Къзълърмак, Червената река. Градът е известен с грънчарството с пръст от наносите на реката, част от древното минало на Кападокия. Много живописни са улиците, застлани с обли камъни. Пазарете се, ако решите да купувате нещо и не се колебайте да се възползвате от възможността да получите безплатен урок и да се опита да направите свое собствено керамично произведение.
Посещение на Пашааба – поредното вълшебно място с Комини на феите и изсечени в скалите църкви и монашески килии, поради което е известна и като Долината на монасите. Посещение на винарна с дегустация на вина. Посещение в долината на въображението Деврент. Посещение на Юргюп – символът на Кападокия – “Трите грации“. Вечеря в хотела. Нощувка.
По желание и срещу доплащане посещение на заведение с богата фолклорна програма, която включва и уникален танц на дервишите (в цената е включена консумация на местни алкохолни и без алкохолни напитки в неограничено количество).

5-ти ден

Закуска. Целодневна екскурзия до подземния град Деринкую, най-големият подземен град в Кападокия. Долината Ъхлара е каньон с обща дължина около 15 км и дълбочина 100м, на някои места 150 метра. Около 4-ти век църквите и манастирите се появяват в долината, образувайки цели селища като Гореме, Зелва, Ачъксарай. Към днешна дата има около 105 църкви. Посещението е възможно на около 20. Някои са запазили зашеметяващи фрески. Характерно за Ъхлара е, че те са различни по стил. Тук има сирийски, египетски (коптски), арменски мотиви. Възможност за обяд. Посещение на Долините на любовта, на гълъбите. Тези три долини са разположени между Учхисар и Чаушин. Достатъчно е да изберете една от тях, в която да си направите разходка, като задължително си носете вода и фотоапарат (и телефонът ви ще свърши работа, ако прави добри снимки). Посещение на Фабрика за Оникс и керамика, магазин за скъпоценни камъни с възможност за покупки с големи отстъпки. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден

Закуска. Отпътуване за Бурса. Около обяд пристигане в Коня - зеленият оазис насред гола равнина, център на анадолския ислям и основател на световноизвестния орден на Руми. Кратка разходка. Отпътуване за Бурса. Пристигане вечерта в Бурса. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден

Закуска. Панорамна обиколка на Бурса – първа столица на Османската империя. Разглеждане на забележителностите на града – известната Улу Джами с 20 блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната част. Зелената джамия, панорамната площадка с гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей, посещение на Козахан – уникално място с безбройни магазини за копринени шалове – истински произведения на изкуството. Отпътуване за България. Пристигане в България около полунощ.
 
КАРТА:


[email protected]