• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България

Дата: 21.09 - 24.09.2022г.
Престой: 4 дни / 3 нощувки
Цена: от 470 лв.
Всички дати по програмата: 03.09.2022; 21.09.2022г.

 

Цената включва:
 • 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери в хотел 3* във Винковци;
 • Транспорт с туристически автобус 3*;
 • Водач от фирмата организатор;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро (за лица над 65г има доплащане);
Цената не включва:
 • Входни такси и билети за забележителности;
 • Екскурзия до Осиек - 10 евро (организира се при група от 25 желаещи);
 • Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани;
 • Доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева; от Пазарджик - 25 лева.
Забележка:

Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 30
Срок за уведомяване за ненабран минимум: 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.

Условия за записване и начин на плащане:

 • Депозит в размер на 50 лева на човек при записване;
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:

 • Валидна лична карта или задграничен паспорт.
 • За дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • За дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:

 • До 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса;
 • От 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит;
 • От 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет;
 • От 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране. Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.

За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.

Екскурзията е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.

Срок за записване: до запълване на свободните места.

Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).

За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.

Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.

Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.

Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003627/20.12.2021 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

ЦЕНИ: 

Хотел

03.09 - 06.09.2022

21.09 - 24.09.2022

Възрастен в двойна стая

470 лв.

Единична стая

585 лв.

Трети възрастен в двойна стая

450 лв.

Дете до 12г. в стая с двама възрастни

410 лв.

 

ПРОГРАМА:

1-ви ден   София - Винковци

Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 06:30ч. Транзитно пътуване през Сърбия с кратки почивки за освежаване. В късния следобяд пристигане във Винковци. Град Винковци се намира в най-североизточната част на Хърватия, между реките Дунав и Сава, разположен по поречието на река Босут. Това е град с богата история, култура, архитектура, фолклор, традиции и обичаи. Историческият център и по-голямата част от града са разположени на левия бряг на река Босут. Поради доброто си географско положение, както и релефни и климатични особености, този район е бил чудесно място за заселване от древни времена.Смята се, че Винковци е най-старият град в Европа на повече от 8000 години. В района на Винковци е открит първият индоевропейски календар, за първи път е произведен истински бронз, започва първото серийно производство на метал, а от хиляди години се произвежда висококачествена керамика.
Настаняване в хотел. Свободно време за почивка. Разходка във Винковци.
Вечеря. Нощувка.

2-ри ден  Винковци - Джаково – Вуковар - Винковци

Закуска. Отпътуване за Джаково – още от Средновековието известен като епископски град. И до днес тук е седалището на архиепископа в най-красивата катедрала от Венеция до Истанбул – Катедралата „Св.Петър“. В центъра на Джаково са разположени множество религиозни сгради и културно-исторически паметници, които правят града разпознаваем и уникален. Ще посетим Катедралата „Св. Петър“, след което ще се разходим по главната улица „Папа Йоан Павел II“, известна като Корзо, която се простира до църквата "Вси светии".
Отпътуване за Вуковар т.н. град на Героите. „Битката при Вуковар“ е едно от най-големите и кървави сражения по време на войната в бивша Югославия в началото на 90те години. Туристическа програма: Водната кула на Вуковар – символ на страданието и съпротивата на града по време на Хърватска война за независимост; Францисканският манастир и църквата Св. Филип и Яков, Старият бароков център на града, сградата на Гранд хотел, Двореца Елц където се помещава градския музей на Вуковар.
Връщане в хотела във Винковци. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден   Винковци или допълнителна екскурзия до Осиек

Закуска. Свободен ден или по желание (с допълнително заплащане) екскурзия до град Осиек, известен и като „Градът на Драва“ получил името си от думата oseka „отлив“. Той е четвъртия по големина град в Хърватия с около 100 000 жители и е културният и икономически център на региона на Славония и Бараня. Туристическа програма в Осиек: Крепоста, укрепена част на града от 18 век, където ще видите някои от най-ценните примери на бароковата архитектура в Хърватия, площада със статуята Св. Троица, Университета, Кметството, сградите на Археологическия музей и музей на Славония, църквата Св. Архангел Михаил, Водната порта. Следва Европейското авеню с множество дворци и сгради в стил сецесион построени в началото на 20в., улица Капуцинска, манастира и църквата на Капуцините, площад Анте Старчевич, Катедралата Св.Петър и Павел, улица Жупанска.
Връщане в хотела във Винковци. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден   Винковци - Илок - София

Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Илок, най-източният град на Република Хърватия и място, където Изтокът среща Запада. Издига се над река Дунав, заобиколен от склоновете и великолепните лозя на Фрушка гора. Илок е известен със своя Траминак и други сортове вина, които радват своите посетители от дълго време.
Градът е с дълга история и интересни културни контрасти, вплетени в неговия средновековен град, един от най-големите в Северна Хърватия и Дунавския басейн. В центъра на културно-историческия комплекс ще видим останките от римската крепост Кукуциум, крепост от 14-ти и 15-ти век, която е била седалище на Николай от Илок, бан на Хърватия и крал на Босна, след това църквата и светилище на Св. Йоан Капистрано, редки османски паметници - тюрбе и турска баня от епохата на Сюлейман Великолепни, замък, в който се помещава настоящият градски музей на Илок и старата винарска изба на замъка Одескалчи.
Възможност за обяд в ресторант на брега на Дунав. В уговорения час отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
 
КАРТА:

 

 [email protected]