• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България
Нова Година

Дата: 30.12.2023 - 02.01.2024г.
Престой: 4 дни / 3 нощувки
Цена: от 845 лв.

*ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПЪТУВАНЕ СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ

Цената включва:
 • 3 нощувки в хотел DJERDAP 3*, Кладово;
 • 1 закуска /блок маса/;
 • 2 продължителни късни закуски-обяд от 09:00 до 14:00ч. /блок маса/;
 • 1 вечеря с жива музика /блок маса/;
 • 1 празнична новогодишна вечеря с жива музика /блок маса/;
 • 1 празнична вечеря на 01.01 с жива музика /блок маса/;
 • Неограничена консумация на безалкохолни и алкохолни напитки местно производство по време на вечерите;
 • Посещение на хидроелектроцентрала Джердап I;
 • Бонус: разходка с корабче по Дунав /около 1 час/ (в случай на неблагоприятно време, пътуването може да бъде отменено);
 • Транспорт с туристически автобус 3*;
 • Екскурзоводски услуги;
 • Водач по време на пътуването от фирмата организатор;
 • Медицинска застраховка с асистънс с покритие 4000 евро (за лица над 65г има доплащане);
Цената не включва:
 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси и билети за туристическите обекти по програмата: крепостта Баба Вида – 4-5 лева;
 • Доплащане към медицинската застраховка за лица от 65 до 70г.: 4 лева; от 71 до 75г.: 7 лева; от 76 до 85г.: 12 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
Забележка:

Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 30 души
Срок за уведомяване за ненабран минимум: 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.

Условия за записване и начин на плащане:

 • Депозит в размер на 200 лева на човек при записване;
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:

 • Валидна лична карта или задграничен паспорт.
 • За дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • За дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:

 • До 30 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса;
 • От 29 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на на 50% от общата цена на туристическия пакет;
 • От 14 до 10 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет;
 • От 9 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет;

Застраховката, включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране. Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.

За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете, които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.

Екскурзията е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.

Срок за записване: до запълване на свободните места.

Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).

За програми, в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.

Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.

Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.

Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” в ЗАД Лев Инс. Застрахователна полица № 13052310000365 / 03.05.2023г. Период на застрахователно покритие: 11.05.2023г. до 10.05.2024г.

ЦЕНИ: 

 

Хотел

30.12.2023 - 02.01.2024

Стая SUPERIOR

Възрастен в двойна стая

845 лв.

Трети възрастен в двойна стая

845 лв.

Дете 4-6,99г. в стая с двама възрастни

515 лв.

Дете 7-14,99г. в стая с двама възрастни

655 лв.

Настаняване в Единична стая не се предлага!


При желание за пътуване със собствен транспорт – 50 лева от цената на пакета. При пътуване със собствен транспорт, отпада включената в пакета медицинсказастраховка за пътуване в чужбина и следва да се застраховатe самостоятелно задължително. Също така няматe запазени места в автобуса, можете да се включите в туристическата програма и екскурзиите на място само при наличие на свободни седалки.

ПРОГРАМА:

1-ви ден   София - Видин - Неготин - Кладово

Отпътуване в 08:00ч. от паркинга на стадион Васил Левски, гр.София. Пътуване по маршрут София – Видин – ГКПП Брегово – Неготин. В Неготин кратък престой с възможност обяд.
Следобяд пристигане в Кладово. Града се намира на 290 км от София, на десния бряг на река Дунав. Кладово е спокойно, романтично място в източната част на Сърбия, прегърнато от меандъра на Дунав. Градът е разположен на ръба на националния парк Джердап и благодарение на уникалния средиземноморски климат и голям брой слънчеви дни, Кладово се посещава всяка година от впечатляващ брой туристи. В близост до Кладово са разположени многобройни туристически ценности: природни рядкости и красоти (река Дунав, клисурата Железни врата и Национален парк Джердап), културно-историческо наследство (останки от Траяновия мост и Траяновата плоча, римска крепост Даяна, турската крепост Фетислам и др.) и създадени ценности (ВЕЦ Джердап). Настаняване в хотел Djerdap 3*. Хотела се намира на самия бряг на река Дунав, в центъра на Кладово. Всички стаи са с изглед към реката и към отсрещна Румъния и град Турну Северин. Свободно време за почивка.
От 20:00ч. вечеря с включени напитки /местно производство/ и жива музика.
Нощувка.

2-ри ден   Кладово - Хидроелектроцентрала ДЖЕРДАП I

Късна продължителна закуска и обяд (от 09:00 до 14:00ч.).
Свободно време за разходка и пазар в центъра на Кладово.
След обяд посещение на хидроелектроцентрала ДЖЕРДАП I. Тази дунавска "фабрика за електроенергия", все още е най-голямата хидравлична конструкция на река Дунав. Тя е напълно симетрична и проектирана така, че всяка страна - Сърбия и Румъния - да има еднакви части, т.е. една електроцентрала, корабостроителница и седем преливни полета от общо 14. Инсталирани са 12 хидроблока по 190 мегавата, с турбини с напречно сечение на веригата е около 9,5 метра. Дотогава в света не са били изграждани по-големи турбини с напречно сечение. Централната линия на конструкцията е държавната граница между Сърбия и Румъния. Строителните работи по ВЕЦ „Джердап I“ са започнали през 1964г., наети са около пет хиляди души работници, а след осем години строителство са пуснати в експлоатация първите блокове. Президентите на Югославия и Румъния, Тито и Николае Чаушески, я откриват с тържествена церемония на 16 май 1972г.
Връщане в хотела. Свободно време за разходка и пазар в центъра на Кладово. Подготовка за празничната вечер.
От 20:00ч. ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ с жива музика и включена консумация на местни алкохолни напитки. Нощувка.


3-ти ден   Кладово

Късна продължителна закуска и обяд (от 09:00 до 14:00ч.).
След обяд разходка с кораб по река Дунав по маршрут Кладово – Джердап I – остров Шимиян – Кладово (около 1 час). По време на плаването с кораба на борда ще се предлагат безплатни греяни ракия и вино, както ще има и тамбурашка жива музика (в случай на неблагоприятно време, пътуването може да бъде отменено).
От 20:00ч. ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ /РЕПРИЗА/ с жива музика и включена консумация на местни алкохолни напитки. Нощувка.


4-ти ден   Кладово - Видин - София

Закуска (от 08:00ч.). Отпътуване от Кладово за Видин. Посещение на крепостта Бабини-Видини кули. Считана е за единствената изцяло запазена средновековна крепост в България. Разположена е на големия завой на река Дунав при града. Крепостта е служела за защита на град Видин през почти цялото Средновековие, силно е разширена и укрепена по времето на цар Иван Срацимир. Голяма част от сградите, построени по това време, са останали неразрушени. В дешния си вид крепостта се състои от две основни стени и четири кули. Продължаване по маршрута за София. Пристигане вечерта.
 
КАРТА:

 

 [email protected]