• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България
Баина Баща

Дата: 30.12.2020 - 02.01.2021г.
Престой: 4 дни / 3 нощувки
Цена: от 520 лв.

 

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПЪТУВАНЕ СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ

Цената включва:
 • 3 нощувки в хотел ZEPTER HOTEL DRINA 4* в Баина Баща;
 • 3 закуски (блок маса);
 • 1 стандартна вечеря на 30.12;
 • 1 празнична новогодишна вечеря (блок маса) с включена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство и жива музика на 31.12;
 • 1 празнична вечеря (блок маса) с включена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство и жива музика на 01.01;
 • Транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/;
 • Водач от фирмата организатор;
 • Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро (за лица над 64г. има доплащане).
Цената не включва:
 • Входни такси за забележителностите по програмата;
 • Екскурзия до Вишеград – 15 евро (организира се при група от 20 желаещи);
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 6лв.;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация);
 • Доплащане за трансфер в двете посоки: Бургас - 55 лева; Сливен – 45 лева; Стара Загора – 35 лева; Пловдив – 30 лева, Пазарджик - 25 лева; Варна - 55 лева; Велико Търново - 35 лева; Плевен - 25 лева. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души по маршрут.
Забележка:

Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 25 души пътуващи с автобус.
Срок за уведомяване за ненабран минимум: 7 дни преди датата на отпътуване
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.

Условия за записване и начин на плащане:

 • Депозит в размер на 200 лева на човек при записване
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:

 • Валидна лична карта или задграничен паспорт;
 • За дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • За дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:

 • До 61 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса;
 • От 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – се удържа такса в размер на внесения депозит;
 • От 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет;
 • От 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет;
 • От 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.

Срок за записване: до запълване на свободните места.

Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).

За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.

Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.

Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.

Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.

Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100002492/27.12.2019 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

ЦЕНИ: 

Хотел

30.12.20 - 02.01.21

Стая Стандарт

30.12.20 - 02.01.21

Стая Делукс

Възрастен в двойна стая

520 лв.

580 лв.

Единична стая

640 лв.

760 лв.

Трети възрастен в двойна стая

520 лв.

580 лв.

Дете до 12г. в стая с двама възрастни

370 лв.

410 лв.

ПРИ ЖЕЛАНИЕ ЗА ПЪТУВАНЕ СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ: -40 ЛЕВА НА ЧОВЕК ОТ ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНИ В ТАБЛИЦАТА.

В този случай, отпада включената в пакета мед. застраховка за пътуване в чужбина и следва да се застраховатe самостоятелно задължително. Също така няматe запазени места в автобуса, можете да се включите в туристическата програма и екскурзиите на място само при наличие на свободни седалки.

ПРОГРАМА:

1-ви ден   София - Баина Баща

Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 08:00ч. Транзитно пътуване по маршрут: Ниш – Крушевац – Кралево – Чачак – Ужице - Баина Баща.
Пристигане в Баина Баща - град разположен в западна Сърбия, на десния бряг на река Дрина, в подножието на планината Тара - обявена за национален парк през 1981г. и привличаща хиляди туристи с чистият си въздух и спиращи дъхът гледки. Един от символите на града е „плаващата” дървена къща, разположена на речна скала – номинирана е за едно от седемте чудеса на Сърбия и придобива широка популярност след като National Geographic публикуваха нейна снимка, която е избрана за една от най-добрите през 2015 година. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден   Баина Баща - Манастир Рача

Закуска. Посещение на Манастирът Рача - сръбско духовно и културно средище от Средновековието, намира се в полите на планината Тара, 6 км северно от Баина Баща. Според преданията е основан от крал Стефан Драгутин (1276-1316). През времето мнастирът е разрушаван многократно и отново изграждан, сегашната църква е изградена 1826г.
Програмата продължава с посещение на най-старата сръбска дестилерия за бренди - „BB Klekovača“ основана през 1953г., но традицията й датира още от 1865г. „BB” дестилерията е известна именно с „клековача“ - сливова ракия (сливовицa) с добавени плодове от хвойна. Дегустация на бренди. Свободно време за разходка в Баина Баща и подготовка за вечерта.
ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ. Нощувка.

3-ти ден   Баина Баща - Вишеград

Закуска. Свободно време за разходка и почивка или по желание включване в допълнителна екскурзия до Вишеград. Посещение на известния Андричград (Каменград), изграден в чест на Андрич. Това е второто етноселище, създадено по проект и с финансово участие на Емир Кустурица (след Дървенград). Стойността на строителството е почти 15 милиона евро. Намира се в центъра на Вишеград, живописно разположен на издължения полуостров, на място, където река Рзав се влива в Дрина. Очаква се Каменград да бъде фон за филмовата адаптация на Кустурица на книгата на Иво Андрич „Мостът на Дрина”. Ще видите и известния каменен мост над река Дрина – „Чуприята”. Моста е построен през ХVI век по инициатива на Мехмед паша - Соколлу и дело на великият архитект Синан. От 2007г. е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Романа „Мостът на Дрина” е най-добрата творба на известния поет и писател Иво Андрич, нобелов лауреат за литература от 1961г.
Връщане в хотела. Празнична вечеря (реприза) с жива музика. Нощувка.

4-ти ден   Баина Баща - София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
КАРТА:

 

 [email protected]