• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България

СПА ПАНСИОН "БЯЛО МОРЕ" носи името на хотел, построен през трийсетте години на миналия век от един от основателите на село Баните, тогава село Лъджа.
Тук, в сърцето на Родопа планина, на 750 m надморска височина, ще намерите спокойствието и отмората, от които се нуждаете. Заобиколено от вековни гори, село Баните се намира на левия бряг на р. Малка Арда. В центъра му е открит минерален извор, за който се счита, че е каптиран през II-III в. сл. Хр. Доказателство за това са откритите останки на антична баня с два сводести басейна. Така през годините селото се превръща в непрекъснато развиващ се балнеоложки курорт.
Минералната вода извира с температура 43° С. Тя е слабоминерализирана, което я прави изключително подходяща за лечение и профилактика на множество заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, стомашно - чревния тракт; повлиява белодробни заболявания и увреждания с цветни и тежки метали.
За Вашето здраве има създаден СПА център със сауна, парна баня, джакузи, масаж и фитнес зала.
Ако пък просто обичате природата и приключенията, релефът и историята на село Баните са Ви приготвили много приятни изненади. Чистият въздух, мекият климат и липсата на мъгли ще направят преходите на туриста леки и приятни. Освен туристическите маршрути, кръстосващи Родопите, тук в село Баните има условия за лов, риболов, излети и билкарство.

 

ВИДОВЕ СТАИ:

Нощувка със закуска за двама в двойна стая, апартамент

Нощувка със закуска за един в двойна стая, апартамент

Двойна стая

54 лв.

47 лв.

Апартамент

70 лв.

50 лв.

Студио

120 лв.

100 лв.

 

 

За запитвания и актуални цени, използвайте формата за запитване.[email protected]