• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България
Почивки в Гърция - остров Тинос с остров Миконос

Дата: от 22.05.2021г.
Престой: 8 дни / 7 нощувки
Цена: от 730 лв.

Маршрут: София – Кулата – Лариса – Ламиа – Рафина – остров Тинос – остров Миконос – София

Цената включва:
 • Tранспорт с лицензиран автобус 3*;
 • 5 нощувки на о.Тинос със закуски и вечери в хотел "Тинос Бийч" 4*;
 • Шезлонги и чадъри на плажа;
 • 2 попътни нощувки със закуски и вечери;
 • Фериботни такси и билети;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" към “ ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп" за лица до 70 г. с покритие 5000 euro;
 • Екскурзовод / водач от фирмата организатор.
Цената не включва:
 • Доплащане за медицинска застраховка "Помощ при пътуване" за лица от 71 г. до ненавършени 80 г. - 13 лв.
 • Задължителна туристическа такса в Гърция (за хотели 4* таксата е 3 евро на стая на нощувка; заплаща се на рецепция лично от гостите на хотела);
 • Допълнителни екскурзии:
 • Обиколка на острова – 15 евро;
 • Екскурзия до остров Сирос – 20 евро – Цената включва трансфери пристанище, фериботни билети и екскурзоводско обслужване.
 • Миконос и Делос – 50 евро - Цената включва: фериботни билети остров (Тинос - Миконос - Тинос; Миконос - Делос - Миконос, воден трансфер между двете пристанища на Миконос, пешеходна обиколка на Миконос с екскурзовод);
 • Входна такса на Делос - 12 евро;
 • Разходи от личен характер.
Забележка:

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Начин на плащане:

 • Депозит – 30% от пакетната цена при резервация
 • Доплащане – до 20 дни преди отпътуване.

Необходими документи:

 • Лична карта / задграничен паспорт;
 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания;
 • За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!

Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

 • При наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • От 29-ия до 20 – ия календарни дни преди датата на заминаване се удържа 100% от внесеният депозит;
 • От 20-ия до 10 - ия календарен ден преди датата на заминаване се удържа 75% от общата цена на организираното пътуване;
 • Под 10 календарни дни се удържа 100% от стойността на организираното пътуване.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

ЦЕНИ:
Дати на пътуване
На човек
в двойна
стая
Трети
възрастен
в стая
Дете
0 - 11.99 г.
с двама
възрастни
в стая
Второ дете
12 - 17.99 г.
с двама
възрастни
в стая

Единична
стая

22.05 - 29.05.2021

730 лв. 665 лв. 380 лв. 585 лв. 895 лв.

18.06 - 25.06.2021

 

730 лв. 665 лв. 380 лв. 585 лв. 895 лв.

04.07 - 11.07.2021

765 лв. 695 лв. 380 лв. 625 лв. 935 лв.

11.07 - 18.07.2021

765 лв. 695 лв. 380 лв. 625 лв. 935 лв.

29.08 - 05.09.2021

Потвърдена

730 лв. 665 лв. 380 лв. 585 лв. 895 лв.

04.09 - 11.09.2021

Пред потвърждение

730 лв. 665 лв. 380 лв. 585 лв. 895 лв.
12.09 - 19.09.2021 730 лв. 665 лв. 380 лв. 585 лв. 895 лв.
19.09 - 26.09.2021 730 лв. 665 лв. 380 лв. 585 лв. 895 лв.

 

ПРОГРАМА:

1-ви ден - София – остров Евия

Отпътуване от София в 7:00ч. от площад “Александър Невски“ по маршрут София – Солун – остров Евия (750 км.). Настаняване в Халкида хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден – остров Евия – Рафина - остров Тинос

Закуска. Рано сутринта отпътуване за пристанище Рафина, откъдето с ферибот ще се отправим към остров Тинос (около 4 часа път). Пристигане около обяд. Обиколка на столицата Тинос (Хора). Ще посетим величествената църква „Панагия Евангелистрия“ - построена през 1823 година от най-скъпия тиноски мрамор, дом на чудотворната икона изобразяваща Благовещение. Църковният комплекс е като една своеобразна съкровищница. Тук се намират дарения като портокаловото дърво, изработено от злато и сребро, ризница със златна резба, красиви църковни одежди, множество накити. Музеят съхранява творби на местни скулптори и художници, а картинната галерия пази произведения на майсторите от Йонийската школа. Тези от вас, които желаят, могат да посетят археологическия музей на Тинос, в който може да видите слънчев часовник от 1-ви век пр. Хр. и множество скулптурни находки от светилището на Посейдон и Амфитрита. Настаняване в хотел 4* на брега на Егейско море. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден  – обиколка на остров Тинос (времетраене около 4 часа)

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане обиколка на острова или време за плаж и почивка. Тинос се слави със своите четиридесет красиви и живописни села, които като по чудо не са повлияни от туристическия бизнес. Селищата тук са запазили своята автентичност, традиционна характеристика и типична архитектура. Ще започнем с Арнадос. Ще разгледаме манастира Кехровуни от 10-ти век, който е един от най-големите манастири в Гърция. Ще ви развълнуват - килията на сестра Пелагия, в която е получила своите видения, музеят, в който се съхраняват ценни икони от 18 и 19 век, както и прекрасните пейзажи. Ако Пиргос е най-голямото селище, то Волакс е най-живописното и е нашата следваща спирка. Селцето е сгушено между грамадни късове розов гранит - обли като яйца и оформени в най-причудливи фигури от времето и вятъра, отрупано в диви цветя, това е мястото на Тинос с най-вълнуващите залези. Следващата ни спирка е Истерния, която се слави с названието „балкон на Егейско море“, защото гледката от тук към съседните острови е наистина уникална. Ще спрем за фотопауза, за да запечатят апаратите ви тази вълнуваща красота. Ще продължим към Пиргос, второто по големина селище след Тинос (Хора). Тук се намира училището за изящни изкуства, музеите Халепа и Панормитон Калитехнон, а сградите очароват с ветрилообразните си прозорци и красиви балкони. Връщане в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден  – остров Тинос

Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходка. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден  – остров Тинос – остров Сирос

Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходка, или срещу допълнително заплащане екскурзия до остров Сирос. Bъпрeки че принaдлежи към грyпата нa Циκладитe, Cирoc е различен. Aрxитeктyрaта му е дoминиранa повечe οт неoклаcическатa архитктура, откοлκoто οт циклaдската, и ycещaнетo от тοва да бъдeш нa Cирoс е като да бъдеш в Гърция, Итaлия и Франция eднοвременнo. Cтoлицaта на Сироc, Eрмyпοли, e нaречена "Царицaта на Циклaдитe" и е същo административнa cтолица на цялaта οстрoвна групa. Пешеходната обиколка с екскурзовод ще ви запознае с богатия исторически, архитектурен и културен живот на острова. Изобилието от музеи, църкви, магазини и кафенета ще изпълни деня ви с незабравими впечатления. Връщане на остров Тинос. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден  – остров Тинос – остров Миконос – остров Делос

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до остров Миконос и Делос. В 9:05ч. отпътуване с ферибот за остров Миконос (около 20 минути). Акостираме в Миконос и отплаваме за остров Делос (30 минути път). Пристигане на острова – музей, един от най-важните и грандиозни археологически комплекси на Гърция. Тук, според легендата са родени Аполон и Артемида плод на любовта между Лето и Зевс. Светилището на Аполон, Светилището на Дионис, терасата на лъвовете, къщата на делфините, театърът за 5500 зрители, къщата на Дионис и още много други находки ще ви върнат в далечната 1000 г.пр.н.е, за да разкажат своята история и легенди. Отплаваме към Миконос. Кратка пешеходна обиколка на столицата. Свободно време за разходка и наслада в прелестния Миконос. В 18:00 часа отплаване за остров Тинос. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден  – остров Тинос – Рафина – Халкида

Закуска. Отпътуване за Рафина. Пристигане в Халкида – столица на втория по големина гръцки остров Евия. Свободно време за разходка из столицата на острова. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден – остров Евия – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 
Информация за хотела:

Tinos Beach 4*
Това е първокласен хотел с традиционно обзаведени и много удобни, климатизирани стаи и суитове. Разположен на спокойния югоизточен бряг на острова, този хотел се намира пред плажа Kionia, защитен от "Meltemi" - най-често срещания северен вятър на острова. Хотелът има великолепна гледка към Егейско море. Намира се само на 3 км от оживения град Тинос - столицата на острова - с неговите традиционни сгради и световно известната църква на Светата Дева.

Тинос Бийч Хотел се състои от 4 сгради - централна четири етажна и една три етажна. Тинос Бийч Хотел е комплекс на самия пясъчен плаж, комфортни стаи, ресторант, барове, басейн, интернет, сервиз.

В стаите: климатик, вана, сешоар, безплатен Wi - Fi интернет, телефон, сателитна телевизия, мини - бар
в стаите супериор ( срещу допълнително заплащане ), сейф ( в стаи Вип - безплатно ), мини хладилник, аксесоари за баня, детско легло ( по заявка ), обзаведени балкони.
Ежедневно почистване на стаите, смяна на кърпи и на спално бельо - 3 пъти седмично.

Плаж: пясъчен.

 
КАРТА:


 [email protected]