• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България


Солун
(Тесалоники) е вторият по големина град в Гърция. Населението му е 1,5 млн. души. Основан е през 315 г.пр.Хр. от македонския цар Касандър и през многовековната си история, както и днес Солун е търговски, административен и културен център на Северна Гърция. Известен е и като панаирен град, тъй като е домакин на ежегодното изложение "Хелекспо".

Една от главните забележителности на Солун е Бялата кула, която е и символ на града. Други по-известни туристически обекти са църквата "Св. Димитър", Градската крепостна стена, Арката на Галерий, Ротондата "Св. Георги" и др. Градът е добре устроен, с големи площади (Св. София, Аристотелис) и широки булеварди (Александър Велики).

Посетете "Christmas Magic City" по време на Новогодишните празници!
Коледното градче се намира в панаирния и изложбен център "Helexpo" и ще бъде отворено от 27.12. до 02.01. Вход: 2.5 евро
Специално за своите гости по време на празниците Солун организира забавления за малки и големи в "Christmas Magic City". За една седмица той ще бъде сцена на разнообразни шоу програми, танцови, театрални и музикални представления. Организиран е и комплекс от павилиони на коледния базар с много подаръци и традиционни гръцки сувенири. За децата са инсталирани ледена пързалка, въртележки, стени за катерене и различни забавления.