• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България
 Кападокия

Дати: 22.09 - 27.09.2020г.
Престой: 6 дни / 5 нощувки
Цена: 499 лв.

Маршрут: София - Пловдив - Анкара - Кападокия - Коня - Бурса - Пловдив - София

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус по описаният маршрут;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Анкара;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 3*/4* в Кападокия;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Коня;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*/4* в Бурса;
 • Туристическа програма с местен екскурзовод по маршрута;
 • Придружител от туроператора.
Цената не включва:
 • Музей на анадолските цивилизации в Анкара – 20 т.л.;
 • Крепостта Ючхисар – 7 т.л.;
 • Скалните църкви в Гьореме – 30 т.л.;
 • Долината Зелве – 10 т.л.;
 • Подземният град Каймаклъ – 30 т.л.;
 • Гробницата на Мевляна в Коня – 5 т.л.;
 • Турска вечер - ресторант с фолклорна програма – 25 евро (Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство);
 • Полет с балон над Кападокия – от 200 евро;
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65г – 5лв.; За клиенти над 65г. има завишение;
Забележка:

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Плащане:

 • Депозит в размер на 50% при резервацията и доплащане 10 дни преди отпътуването или други условия определени в офертата.

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт с минимум 3-месечна валидност към датата на заминаване;
 • За деца до 18г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/;
 • За деца до 18г., при разминаване на фамилиите на детето и родителите е необходим акт за раждане /оригинал и 1 копие/.

Важно: Поради постоянно променящите се цени на горивата може да бъде начислена т.нар.горивна такса. В такъв случай цената на пътуването ще се промени и тя ще е дължима за всички резервации за пътуването, за което тя се начислява, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана преди датата на съответното пътуване, за което клиентите трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-малко от 20 дни преди съответното пътуване също ще важи обявената горивна такса за това пътуване, ако има такава).

Музейните такси се заплащат задължително в турски лири и е желателно да бъдат обменени в България.

Вечерите са без включени напитки;

Посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Желателно е туристите да са с удобни обувки.

Посещението на подземния град Каймаклъ не се препоръчва за хора, страдащи от дихателни проблеми или клаустрофобия.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;

Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност за евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните към момента на пътуване входни такси.

ЦЕНИ:
Хотел

3*/4*

Цена на човек в двойна стая 499 лв.
Доплащане за единична стая 150 лв.
Трети възрастен на доп. легло 499 лв.
Дете 6 - 11,99г. на доп. легло* 299 лв.

*Цената за деца е валидна при настаняване с 2-ма възрастни в стая! 

ПРОГРАМА:

1-ви ден

В 05:00ч. отпътуване от гр. София (пл. Александър Невски), в 07:00ч. тръгване от гр. Пловдив (бенз. OMV до хотел Санкт Петербург). Преминаване през граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ Куле. Вечерта пристигане в Анкара. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

2-ри ден

Закуска. Панорамна обиколка на града - включва разглеждане на символа на столицата – Анкара. Посещение и на мавзолея на Ататюрк. Продължава се към Кападокия. По пътя кратка фотопауза на второто по големина солено езеро в Турция – Туз гьолу. Посещение на крепостта Ючхисар. Настаняване в хотел. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден


Закуска.

По желание – възможност за разходка с балон над Кападокия, едно вълнуващо и незабравимо изживяване. (Тръгва се от хотела рано сутринта на разсъмване около 05:00ч., издигане с балона на височина около 800м - разходката продължава около 1 час. След полета на участниците се раздават сертификати за полета.)
Целодневна екскурзия в Кападокия. Свободно време за разходка в град Юргюп. Посещение на Долината Зелве, която е осеяна със скални църкви и „вълшебни комини”, тя е една от най-ранното заселените и най-късно изоставени монашески долини). Екскурзията продължава в местността Паша багъ. Посещение на градчето Аванос. Свободно време и възможност за обяд. Посещение на традиционно грънчарско ателие. Разходка в Национален парк Долината Гьореме. Завръщане в хотела. Вечеря.
По желание – посещение на местен ресторант с богата фолклорна програма. Нощувка.


4-ти ден

Закуска. Отпътуване за Коня. По пътя се разглежда един от най-големите и най-интересните подземни градове в района – Каймаклъ. Пристигане в Коня. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в централната част на града. Вечеря. Посещение на традиционен за събота вечер ритуален спектакъл с танци на Дервиши в Културния център на Мевляна. Нощувка.

5-ти ден

Закуска. Отпътуване за Бурса. По пътя разглеждане гроба на турския всепризнат и обичан хитрец Настрадин Ходжа в Акшехир и кратка фотопауза на алеята с хумористичните му паметници. Посещение на чаршията за порцелан в Кютахя, свободно време за обяд и възможност за покупка на сувенири. Пристигане в Бурса. Вечерно разглеждане на забележителностите на града. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време за разходка и кафе при една от забележителностите на Бурса – Стария Чинар Инкая. Разглеждане на етнографският комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
 
КАРТА:


[email protected]