• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България
Бран, Румъния

Дати от: 04.12 - 06.12.2020г.
Престой: 3 дни / 2 нощувки
Цена: 180 лв.

Маршрут: Букурещ – Синая – замъка "Бран" – Брашов – замъка "Пелеш"

  Цената включва: 
 • Транспорт с лицензиран автобус;
 • Пътни и гранични такси, паркинг;
 • 2 нощувки със закуски в хотел „Палас“ 3/4* или подобен в Синая/Предеал;
 • Екскурзия до замъка на Дракула - „Бран” и град Брашов;
 • Екскурзия до замъка „Пелеш” и Синайския манастир;
 • Панорамна обиколка на Букурещ;
 • Водач от агенцията по време на пътуването;
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99г.
  Цената не включва: 
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70 - 84.99г. – 6 лв.;
 • Лица 85 и повече години не се застраховат;
 • Ползване на двойна седалка от един турист: 100 лв.;
 • „Румънска вечер” в ресторант с жива музика и вечеря – 40 лв./ 20 €;
 • Входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт;
Ориентировъчни входни такси:
 • Букурещ: Национален Исторически музей – 8 RON; Музей на Румънското село – 15 RON за възрастни, 8 RON за ученици и студенти; Природонаучен музей – 20 RON за възрастни, 5 RON за ученици, Националният музей за изящни изкуства – по 10 RON за секцията, посветена на европейското изкуство и за тази, посветена на румънското изкуство, 15 RON комбиниран билет за двете галерии;
 • Синая: замъка “Пелеш” – 30 RON за възрастни, 15 RON за хора над 65г., 8 RON за ученици и студенти; Синайски манастир – 5 RON за възрастни, 2 RON за деца;
 • Замъка “Бран” – 45 RON за възрастни, 35 RON за хора над 65г., 25 RON за студенти, 10 RON за ученици;
Забележка:

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи.
Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.
Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване.

Записване и начин на плащане:

 • Внасяне на 30 % от цената при записване и сключване на договор за организирано пътуване;
 • Доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;

Необходими документи:

 • Валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта;
 • За лицата под 18г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи;

Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;

Румъния: парична единица – румънска лея; Валутен курс: 1 RON = 0,42 лв.

Препоръчваме да си носите един комплект топли дрехи и чадър, защото в Карпатите вечер става хладно и често има краткотрайни превалявания.

Часово време: България 12:00ч. Румъния 12:00ч.

   ЦЕНИ: 
Дати на пътуване Цена на възрастен в двойна/тройна стая
от Бургас от Варна от Шумен от Русе

04.12 - 06.12.2020г.

180 лв. 170 лв. 165 лв. 160 лв.

Отстъпка „Дете“ до 12г. - 20 лв.
Доплащане за единична стая – 60 лв.;

   ПРОГРАМА: 
1-ви ден
05:00ч. Отпътуване от Бургас, ул. “Булаир“ срещу хотел “Булаир“; в 07:00ч. от Варна, ул. ”Антим I” по маршрут Шумен – Русе – Букурещ – Синая. Преминаване през Дунав мост на българо-румънската граница. Около обяд пристигане в Букурещ – най-големият град в Югоизточна Европа, основан през 1459г. на двата бряга на р. Дамбовита, известен още като "Малкия Париж" заради артистичния си живот и красивата архитектура. Панорамна обиколка на столицата: площадът на съединението; университетът; народният театър; площадът на победата; площадът на революцията; кралският дворец; храмът на музиката “Атене”, една от емблемите на Букурещ; парламентът – втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка от 20000 работници при управлението на Чаушеску; Патриархалната катедрала и дворец – духовен център на града. Свободно време за разходка в центъра на Букурещ. Отпътуване за Синая в късния следобед и преминаване покрай музея на Румънското село и Триумфалната арка. Вечерта пристигане в Синая – планински курортен град, известен като “Перлата на Карпатите” заради ограждащия го величествен пейзаж. Настаняване в хотел Палас 3/4* или подобен в Синая/Предеал. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Отпътуване за градчето Бран и след около час посещение на замъка „Бран”, известен още като Замъка на Дракула – впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377г. и 1382г. върху скала висока 60 м. Около обяд отпътуване за Брашов и по пътя фото-пауза в градчето Ръшнов, откъдето се открива гледка към крепостта „Ръшнов“ – една от седемте български трансилвански крепости на прохода между Влахия и Трансилвания, за чиято охрана е била построена. (крепостта е в реставрация от октомври 2020). Пристигане в живописно средновековно градче Брашов – свободно време за разходка из романтичните улички на града с основни туристически забележителности: общинският площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, построена 1383г. и реконструирана 1477г., старото кметство, църквата “Св. Николай”. Възможност за качване с лифт до хълма Тампа, от който се открива чудесна панорама към града и околностите му. Отпътуване в късния следобед и връщане в хотела. Свободно време или по желание и срещу доплащане – „Румънска вечер” в ресторант с жива музика и вечеря. Нощувка.

3-ти ден

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за фееричната лятна резиденция на румънските крале - замъка „Пелеш” и възможност за разглеждане на замъка „Пелишор“ – семейна резиденция на племенника на Карол I – следващия крал на Румъния – Фердинанд I и неговата съпруга кралица Мария. Разглеждане на манастира Синая, датиращ от ХVII век и основан от румънския благородник Михай Кантакузино. Отпътуване около обяд за България. Почивки по пътя. Пристигане в Русе, Шумен и Варна късно вечерта, в Бургас – около полунощ.


 
   КАРТА: 

 

 [email protected]