• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България
Осиек

Дата: 30.12.2020 - 02.01.2021г.
Престой: 4 дни / 3 нощувки
Цена: от 535 лв.

 

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПЪТУВАНЕ СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ

Цената включва:
 • 3 нощувки, 3 закуски, 2 вечери в хотел OSIJEK 4* в Осиек; 
 • 1 новогодишна вечеря в хотела;
 • Ползване на СПА центъра на хотела: джакузи, турска баня, сауна, фитнес;
 • Транспорт с туристически автобус 3*;
 • Водач от фирмата организатор;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро (за лица над 64г. има доплащане);
Цената не включва:
 • Входни такси и билети за забележителности;
 • Екскурзия до Мохач и Печ: 20 евро (организира се при група от 25 желаещи);
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 6лв.;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация);
 • Доплащане за трансфер в двете посоки: Бургас - 55 лева; Сливен - 45 лева; Стара Загора - 35 лева; Пловдив - 30 лева, Пазарджик - 25 лева, Варна - 55 лева; Велико Търново - 35 лева; Плевен - 25 лева. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души по маршрут.
Забележка:

Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 30 души пътуващи с автобус.
Срок за уведомяване за ненабран минимум: 7 дни преди датата на отпътуване
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.

Условия за записване и начин на плащане:

 • Депозит в размер на 100 лева на човек при записване;
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:

 • Валидна лична карта или задграничен паспорт;
 • За дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • За дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:

 • До 61 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса;
 • От 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – се удържа такса в размер на внесения депозит;
 • От 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет;
 • От 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет;
 • От 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.

Срок за записване: до запълване на свободните места.

Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).

За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.

Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.

Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.

Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.

Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100002492/27.12.2019 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

ЦЕНИ: 

Хотел

30.12.20 - 02.01.21

Възрастен в двойна стая

535 лв.

Единична стая

705 лв.

Трети възрастен в двойна стая

505 лв.

Дете до 12г. в стая с двама възрастни

430 лв.

ПРИ ЖЕЛАНИЕ ЗА ПЪТУВАНЕ СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ: -50 ЛЕВА НА ЧОВЕК ОТ ПОСОЧЕНИТЕ ЦЕНИ В ТАБЛИЦАТА.

В този случай, отпада включената в пакета мед. застраховка за пътуване в чужбина и следва да се застраховатe самостоятелно задължително. Също така няматe запазени места в автобуса, можете да се включите в туристическата програма и екскурзиите на място само при наличие на свободни седалки.

ПРОГРАМА:

1-ви ден   София - Вуковар - Осиек

Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 06:00ч. Транзитно пътуване през Сърбия с кратки почивки за освежаване. В късния следобяд пристигане във Вуковар т.нар. град на Героите. „Битката при Вуковар“ е едно от най-големите и кървави сражения по време на войната в бивша Югославия в началото на 90те години. Туристическа програма: Водната кула на Вуковар – символ на страданието и съпротивата на града по време на Хърватска война за независимост; Францисканският манастир и църквата Св. Филип и Яков, Старият бароков център на града, сградата на Гранд хотел, Двореца Елц където се помещава градския музей на Вуковар. Свободно време. Продължаване за Осиек, известен и като „Градът на Драва“ получил името си от думата oseka „отлив“. Той е четвъртия по големина град в Хърватия с около 100 000 жители и е културният и икономически център на региона на Славония и Бараня.
Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден   Осиек

Закуска. Туристическа програма в Осиек: Крепостта, укрепена част на града от 18 век, където ще видите някои от най-ценните примери на бароковата архитектура в Хърватия, площада със статуята Св. Троица, Университета, Кметството, сградите на Археологическия музей и музей на Славония, църквата Св. Архангел Михаил, Водната порта. Следва Европейското авеню с множество дворци и сгради в стил сецесион построени в началото на 20в., улица Капуцинска, манастира и църквата на Капуцините, площад Анте Старчевич, Катедралата Св. Петър и Павел, улица Жупанска. Свободно време за занимания и посещения по интереси.
Подготовка за празничната вечер. Новогодишна вечеря. Малко преди полунощ желаещите могат да отидат на големия градски площад, който е на 150 м от хотела, където да посрещнат Новата 2021 година с музика и фойерверки.
Нощувка.

3-ти ден   Осиек - Мохач* - Печ*

Закуска. Свободен ден в Осиек или по желание включване в допълнителна екскурзия до Мохач и Печ, Унгария.
Град Мохач е известен с битката, състояла се на 29 август 1526 година, в резултат на която армията на Кралство Унгария бива разгромена от войските на султан Сюлейман I, а централната част на страната попада под османска власт за 150 години. Мястото на битката, намиращо се в близост до града, е превърнато в национално мемориално място. През 1687 година e Втората битка при Мохач, в която войските на Хабсбургите разгромяват османската армия. Разходка в центъра на града: площад Сечени, Статуята на трите националности, Римокатолическата църква, Общината.
Отпътуване за Печ - административен и икономически център на област Бараня, петият по големина град в Унгария. Разглеждане на центъра на града: Театъра, Кметството, Общината, площад Сечени, джамията Касим Паша, музея Жолнай, Катедралата.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден   Осиек - Джаково - София

Закуска. Отпътуване за Джаково – още от средновековието известен като епископски град. И до днес тук е седалището на архиепископа в най-красивата катедрала от Венеция до Истанбул – Катедралата „Св. Петър“. В центъра на Джаково са разположени множество религиозни сгради и културно-исторически паметници, които правят града разпознаваем и уникален. Ще посетим Катедралата „Св. Петър“, след което ще се разходим по главната улица „Папа Йоан Павел II“, известна като Корзо, която се простира до църквата "Вси светии". Свободно време. В уговорения час отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
 
КАРТА:

 

 [email protected]