• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България
Пелеш, Синая

Дати от: 14.10 - 18.10.2020г.
Престой: 5 дни / 4 нощувки
Цена: 398 лв.
Всички дати по програмата: 01.05.2020; 15.07.2020; 02.09.2020; 14.10.2020г.

Маршрут: Букурещ - Сучава - Синая

  Цената включва: 
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 4 нощувки със закуски в хотели кат.2/3* (1 в Букурещ, 2 в Сучава и 1 в района на Синая)
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • Туристическа програма в Букурещ, Сучава и Синая
 • Екскурзия до манастирите в района на Сучава – Хумор, Воронец, Молдовица, Сучевица
 • Медицинска застраховка
   Цената не включва:
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Хранения, неупоменати в програмата;
 • Разходи от личен характер;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 8 лв
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)
   Отстъпки:
 • Отстъпка за ученици, студенти и пенсионери - 10 лв.
Забележка:

Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 30
Срок за уведомяване за ненабран минимум: 7 дни преди датата на отпътуване

Условия за записване и начин на плащане:

 • Депозит от 50 лв. при резервация;
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване;

Необходими документи:

 • Лична карта или паспорт;
 • За деца до 18г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
 • Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

 • при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване се удържа внесения депозит;
 • между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
 • между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 10 дни (включително и неявяване при отпътуване) се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.

Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100002492/27.12.2019 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

   ЦЕНИ: 
Настаняване / Дати

01.05 - 05.05.2020

СПРЯНА ОТ ПРОДАЖБА

15.07 - 19.07.2020

СПРЯНА ОТ ПРОДАЖБА

02.09 - 06.09.2020

СПРЯНА ОТ ПРОДАЖБА

14.10 - 18.10.2020

Легло в двойна стая 398 лв.
Самостоятелна Стая 518 лв.
Дете от 0-11.99г. в стая с двама 
възрастни 
на допълнително легло 
358 лв.
   ПРОГРАМА: 
1-ви ден
Отпътуване от Варна в 07:00ч., от Русе в 10:00ч. за Румъния. Пристигане в столицата – град Букурещ. Панорамна обиколка с автобус: площад “Съединение”, хан „Манук”, Университета, Националния театър, площад „Румъния”, площад „Виктория, Румънската академия на науките, Кралския дворец (днес Национална художествена галерия), Атенеума, църквата „Крецулеску”, площад „Революция”, Националния исторически музей, Парламента (разглеждане отвън) и площад „Конституция”. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Отпътуване на север за района на Търгу Нямц – Южна Буковина. Буковина е историко-географска област намираща се в днешните предели на Северна Румъния и Украйна. В периода между XIV и XVI век в региона са построени многобройни църкви и манастири. Специфичното при повечето от тях, е че външните им стени са богато украсени с ярки фрески изобразяващи драматични библейски сцени. Архитектурният им стил е византийски със западно влияние. Разглеждане на манастира Агапия (най-големият женски манастир в Източна Европа). Посещение и разглеждане на манастира Нямц, създаден от български монаси, а един от първите игумени тук е бил Григорй Цамблак. В днешния си вид манастирът е построен от Стефан Велики (Штефан чел Маре, управлявал между 1457-1504г. и многократно воювал успешно с турците). Пристигане в Сучава – главен град на Буковина и столица на Молдовската държава в периода XIV-XVI век. Настаняване в хотел. Нощувка.

3-ти ден

Закуска. Целодневна туристическа програма в района на Сучава. Пътуване към Гура Хуморулуй и посещение на манастира построен в 1530г. Разглеждане на един от най-представителните манастири в региона – Воронец, наречен „Сикстинската капела на Изтока”. Той е известен със стенописа „Страшният съд” и се отличава със специфичния оттенък на синьото във фреските си. Отпътуване за манастира Молдовица, изграден в днешния си вид от сина на Стефан Велики – Петру Рареш през 1532г., който е книжовник и ценител на изкуството. Тук може да се види стенописа „Обсадата на Константинопол”. Посещение на манастира Сучевица, изграден като крепост с форма на квадрат в красива зелена долина. Тук се намира известната „Стълба към рая”, на която са представени ангели, които помагат на праведните да отидат в рая. Връщане в Сучава. Свободно време. Нощувка.


4-ти ден

Закуска. До обяд туристическа програма в Сучава: Крепостните стени, църквите „Св. Георги” и „Св. Димитър” и по желание Историческия музей и Етнографския музей. Отпътуване за Карпатите и настаняване в хотел в района на Синая. Нощувка.


5-ти ден

Закуска. Туристическа програма в Синая - разглеждане на замъка “Пелеш”, лятна резиденция на крал Карл I и манастира „Синая”. В 14:00ч. заминаване за България и вечерта пристигане във Варна.

 
   КАРТА: 


 

 [email protected]