• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България
Загреб 2

Дата: 15.10 - 18.10.2020г.
Престой: 4 дни / 3 нощувки
Цена: 399 лв.
Всички дати по програмата: 17.04.2020; 01.05.2020; 22.05.2020; 18.06.2020; 16.07.2020; 04.09.2020; 19.09.2020; 15.10.2020г.

Маршрут: София - Вараждин - Тракошван* - Птуй* - Марибор* - Загреб - София

  Цената включва: 
 • 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери в хотел 3* в/в района на Вараждин
 • Транспорт с туристически автобус 3*
 • Водач от фирмата организатор
 • Екскурзоводско обслужване
 • Групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро (за лица над 65г има доплащане)
   Цената не включва: 
 • Входни такси и билети за забележителности
 • Екскурзия до замъка Тракошчан – 10 евро + входна такса за възрастни - 40 HRK, за деца до 18г. – 20 HRK (при група минимум 25 души, заявява се и заплаща на място)
 • Екскурзия до Птуй и Марибор – 20 евро (при група минимум 25 души, заявява се и заплаща на място)
 • Доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • Доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева
Забележка:

Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 40 души.
Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници: 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

 • депозит в размер на 100 лева на човек при записване
 • доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:

 • валидна лична карта или задграничен паспорт.
 • за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
 • за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:

 • до 61 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
 • от 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – се удържа такса в размер на внесения депозит
 • от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет
 • от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет
 • от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет.

Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.

За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.

Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.

Срок за записване: до запълване на свободните места.

Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).

За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.

Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.

Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.

   ЦЕНИ: 
Настаняване / Дати

17.04 - 20.04.2020

СПРЯНА ОТ ПРОДАЖБА

01.05 - 04.05.2020

СПРЯНА ОТ ПРОДАЖБА

22.05 - 25.05.2020

СПРЯНА ОТ ПРОДАЖБА

18.06 - 21.06.2020

СПРЯНА ОТ ПРОДАЖБА

16.07 - 19.07.2020

СПРЯНА ОТ ПРОДАЖБА

04.09 - 07.09.2020

19.09 - 22.09.2020

15.10 - 18.10.2020

Легло в двойна стая 399 лв.
Самостоятелна Стая 445 лв.
Трети възрастен в двойна стая 380 лв.
Дете от 0-11.99г. в стая с двама 
възрастни 
на допълнително легло 
370 лв.
   ПРОГРАМА: 
1-ви ден СОФИЯ – ВАРАЖДИН
Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 05:00ч. Пътуване по маршрут: София – Ниш – Белград – Загреб – Вараждин. Вечерта настаняване в хотела и вечеря в ресторанта. Нощувка.

2-ри ден ВАРАЖДИН – ТРАКОШЧАН*
Закуска. Туристическа обиколка на Вараждин, често наричан „бароковата столица на Хърватия”. Града притежава особена, незабравима атмосфера, като историческият център на Вараждин е признат за един от най-красивите и добре запазени градове в стил барок в Юго-източна Европа. Централният градски площад на името на Крал Томислав е заобиколен от дворци с красиви тераси. Особено се откроява Кметството от XVIв. с висока часовникова кула. Продължаваме към Катедралата Възнесение на Дева Мария, оранжевия дворец Шермага, където днес се помещава градската Художествена галерия с експозиции на стари и съвременни майстори. Стигаме до Замъка (наричан „стари град”), който през XVIв. е играл важна роля за отбраната срещу турските нашественици. Следват църквата Св. Троица на ордена на Капуцините, църквата Св. Николай, храм Св. Йоан Кръстител и др.
Свободно време или по желание екскурзия до Тракошчан, един от най-забележителните замъци в Хърватия. Построен през XIIIв., замъка се извисява на върха на хълм и е заобиколен от величествена природа. През вековете Тракошчан е бил пристрояван много пъти, като са добавяни много нови етажи и допълнителни кули. Прекрасно запазен, от 1953г. е превърнат в музей, в който са изложени ценни образци на барокови мебели и предмети. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

3-ти ден ВАРАЖДИН – ПТУЙ* – МАРИБОР*
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Птуй и Марибор. Пресичане на границата със Словения (моля, носете Личните си карти). Пристигане в Птуй: пешеходна разходка в централната част: Францисканският манастир, площад Местни, сградата на Кметството, площад Словенски, Часовниковата кула, ректорската църква Св. Юри. Отпътуване за Марибор. Пешеходна разходка в центъра на града: Главни търг, Колоната на Чумата, площада на Свободата, Катедралата Майка на Милосърдието, Мариборски град. Връщане във Вараждин. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

4-ти ден ВАРАЖДИН – ЗАГРЕБ – СОФИЯ
Закуска. Отпътуване за Загреб. Кратка панорамна обиколка и пешеходна разходка в сърцето на хърватската столица: площад Бан Йосип Йелачич, Катедралата, площад Каптол, улица Илица, Горни град, църквата Св. Марк. Отпътуване за България. Пристигане в София късно през нощта.
 
   КАРТА/МАРШРУТ: 


 [email protected]