• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България
Shwedagon Pagoda Yangon

Дата: 29.11 - 11.12.2021г.
Престой: 13 дни / 10 нощувки
Цена: 5200 лв.
Всички дати по програмата: 29.11.2021г.

Маршрут: София – Доха – Янгон - Пагодата Златния Камък – Баго – Янгон – Баган – Хехо - Пещерата Пиндая - Езерото Инле – Мандалай – Янгон - Доха - София

Цената включва:
 • Самолетени билет за международни полети София - Доха - Янгон - Доха - София на АК „Катарски авиолинии“ с включени летищни такси;
 • Вътрешни полети с включени летищни такси по отсечките:
  • Янгон - Баган;
  • Баган - Хехо;
  • Хехо - Мандалай;
  • Мандалай – Янгон;
 • Всички трансфери, описани по програмата, с частен климатизиран микробус категория – туристически;
 • 10 нощувки със закуска по програма както следва:
  • 3 нощувки със закуска в хотел “Pullman Centrepoint Yangon” 5* (Deluxe) /или подобен/ в Янгон;
  • 1 нощувка със закуска в хотел „The Pepper Garden Resort” 3* (Deluxe) /или подобен/ в Чайтчийо Голден Рок;
  • 2 нощувки със закуска в хотел „My Bagan Residence by Amara (Residence Superior)“ 4* /или подобен/ в Баган;
  • 2 нощувки със закуска в хотел „Amata Garden Resort Inle (Deluxe)“ 4* /или подобен/ в Инле;
  • 2 нощувки със закуска в хотел „Eastern Palace (Deluxe)“ 4* /или подобен/ в Мандалай;
 • Изхранване: 10 закуски, 10 обяда и 1 вечеря;
 • Всички турове и обиколки, описани по програма с местен екскурзовод на руски език и съответно превод на български от страна на водача;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Минерална вода по време на турове и обиколки;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗД „ЕВРОИНС“;
 • Водач на групата от България - при група от 15 души;
Цената не включва:
 • Виза за Мианмар - 100лв.,заплаща се в България;
 • Такса обработка виза - 40лв.;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 26лв.;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация;
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 60$ (около 105лв.) на човек и не включва заплащане на пиколо в хотел, обслужване от сервитьори в ресторанти и други. Заплаща се на летището преди тръгване;
 • Напитки по време на храненията;
Забележка:

Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 15 души.
Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 25 дни преди датата на отпътуване.

Условия за записване и начин на плащане:

 • Депозит: 10% при записване;
 • Второ плащане: 30 % до 45 дни преди заминаване;
 • Окончателно плащане: 60% до 30 дни преди заминаване;

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на връщане;
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение;

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • До 45 дни преди отпътуване – без неустойка;
 • От 44 ден до 35 ден преди отпътуване – неустойка в размер на депозита;
 • От 34 ден до 30 ден преди отпътуване – внесените суми до момента;
 • От 29 ден до 15 ден преди отпътуване – неустойка в размер 80% от пакетната цена;
 • При 14 и по-малко дни преди отпътуване (включително неявяване) – 100% неустойка;

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 10 дни преди заминаването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.

Цените са платими в лева, в брой или по банков път.

Цената е калкулирана при курс на Щатски долар 1USD = 1.65лв. При увеличение на този курс с повече от 5%, туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.

Туроператорът си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

При пътуване на семейства с деца под 12г., децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.

Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Език на извършване на туристическите услуги: руски език с превод на български език при група от мин. 15 души. Водач на български език при група от мин. 15 души.

Часовете на полетите са в местно време.

Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.

Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003093/30.12.2020 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43.

ЦЕНИ:

Настаняване/ Дата

29.11 -11.12.2021г.

Възрастен в двойна стая 5200 лв.
Единична стая 6080 лв.
ПРОГРАМА:

1-ви ден   София – Доха - Янгон 

Среща на летище София (Терминал 2) в 20:30ч. и отпътуване за Доха с полет на АК „Катарски авиолинии“ в 22:35ч.

2-ри ден   Доха - Янгон

Кацане на летището в Доха в 04:15ч. Излита от Доха в 08:15ч. Пристигане в Янгон в 17:40ч. Трансфер до хотел „Pullman Centrepoint Yangon (Deluxe)“ 5* (или подобен). Време за почивка. Вечеря в традиционен ресторант.

3-ти ден   Янгон

Закуска. Целодневен тур на Янгон с включен обяд. Целодневната обиколка на града започва от сърцето на Янгон, построен в колониален стил. Ще посетим златната пагода Слуе (Slue Pagoda) - смята се, че там се намира косъм на Буда и някои от околните сгради от колониалната епоха, включително голямото кметство и емблематичната сграда на Върховния съд. Паметникът на независимостта - голям обелиск, охраняван от статуи на лъвове. Ще се запознаем с историята на града и интересни факти, за да разберем какво прави съвременния Янгон такова очарователно място. След това продължаваме с посещение на пазара на Bogyoke (Scotts), най-популярният в Янгон, за да видим богатата гама от занаяти, сувенири и магазини за скъпоценни камъни в Мианмар. След това продължаваме към пагодата Chauk Htat Kyi, за да разгледаме великолепния лежащ Буда дълъг 66 метра. Спирка при зала „Каравейк“, реплика на традиционна бирманска кралска ладия, за да се удивим от уникално украсената плаваща ладия птица „Хамса“ на езерото Kandawgyi (Кралското). Завършваме деня си с посещение на един от най-зрелищните паметници в света, Пагодата Шведагон, блестяща постройка с камбана на купола, която доминира над силуета на града, символ на Мианмар. Нощувка в хотел „Pullman Centrepoint Yangon (Deluxe)“ 5*(или подобен).

4-ти ден   Янгон – Чайтчио - Златната скала 

Закуска. Отпътуване от Янгон за Kyaiktiyo (Пагода Златната скала). Пагодата Златната скала е малка пагода построена на върха на гранитен камък, покрит със златни листа, несигурно кацнал на ръба на хълма, разположен на 1102 метра над морското равнище. Според легендата тя стои върху кичур от косата на Буда.
На път за Баго спирка при Бога на Златното банянско дърво. HtaukKyant с 27 000 каменни гроба на съюзните сили, паднали войници в Мианмарската кампания по време на Втората световна война. Обяд в местен ресторант в Kyaikhto. Продължаваме към базовия лагер на Kim pun. След пристигане в базовия лагер, трансфер с планински камион до горния лагер, вълнуващо шофиране на камион нагоре по хълма в дъждовната гора (около 1ч.). Посещение на великолепната платформа Golden Rock. Настаняване в хотел «The Pepper Garden Resort (Deluxe)» 3*(или подобен). Нощувка.

5-ти ден   Чайтчио - Баго - Янгон 

Днес по-ранобудните могат да се насладят на изгрева на слънцето. След закуска се отправяме към Баго: древна столица на царството Мон през 15 век. Баго се намира само на 80 км североизточно от Янгон.
Обяд в Баго. Следобяд посещение на великолепната Shwe Maw Daw, храм на над 2000 години, наричан храма на златния бог, който с височината си от 114м е най-висок в Мианмар. Следва посещение на манастира Kyaly Khat Wai, един от трите най-големи манастира в страната, в който ще можем да наблюдаваме как протича будисткия манастирски живот. MyaTharLyaung (Полегналият Буда) с дължина 55 метра е построен през 994 г. след н.е., колосално открояващо се изображение на Буда, което наскоро е било възстановено. Известна Кал-яр-нисима (зала за ръкополагане) с 10 огромни каменни надписа. И Kyaik-Pun четири огромни седящи изображения на Буда на открито. Късният следобед, пътуваме обратно до Янгон /80км./ Нощувка в Хотел „Pullman Centrepoint Yangon (Deluxe)“ 5*(или подобен).

6-ти ден   Янгон - Баган

Закуска. Полет Янгон - Баган. Целодневна екскурзия до Баган. Днес ще изследваме древните храмове на Баган. Първо, ще посетим сутрешния пазар Nyaung, където местните жители се събират всеки ден, за да купуват и продават всичко - от пресни продукти и меса до цветя и керамика. Наоколо има много щандове за храна и магазини за чай, които представляват перфектното място за наблюдение на местната култура. След това посещаваме пагодата Shwe-Zi-Gone, която е един от най-значимите и първообраз на по-късната мианмарска ступа, построена през 11-ти век сл. Хр. След това отиваме до WetKyi и разглеждаме храма Gu-Byauk-Gyi, за да станем свидетели на прекрасните стенописи, датирани от 11-ти до 13-ти век след Христа. По-късно ще разгледаме храма Хтило-Мин-Ло, за да видите известната резба и лепена керамика, построена в началото на XIII век сл. Хр. Следващата е Ананда, която е шедьовър на майсторството на изкуството и архитектурата през 11 век сл. н. е. от крал Киансит. Спираме за обяд в местен ресторант. След обяд посещаваме храма Dhamma-Yan-Gyi, който е най-големият в Баган. След това храма Сула-Мани, който е най-красивият пропорционално построен от цар Нарапати-Ситу през 12 век след Христа. Ще посетим най-високия Бай-НюТемлпе, построен от краля АлаунгСиту през 12 век сл. Хр. След това ще се разходим за няколко минути в старите части на двореца Баган и градската стена. И накрая ще се насладим на залеза от река Иравади от кулата на часовниците. Ще завършим деня около 17:00 часа. Нощувка в хотел „My Bagan Residence by Amara (Residence Superior)“ 4* (или подобен).

7-ми ден   Баган

За по-ранобудните и смелите днес има възможност за полет с балон над храмовете на Баган.
Закуска.
Продължаваме екскурзията в Баган. Днес ще посетим село на един от островите на река Иравади Чьюн Тири (Кюн Тири). близо до Jetty Lawkananda в Баган. Обиколката започва с 5 минути разходка с лодка през река Ayeyarwaddy до бреговете на остров Източен Кюн Тири. След като пристигнем на острова, се возим на волска кола и наблюдаваме селското стопанство и градините в района на селото, отглеждащи домати, люти чушки, горчица, карфиол и други сезонни зеленчуци. Ще забележим, че сградите са издигнати на кокили в много характерен стил. Това е така, защото селото преживява сезонно наводнение и кокилите предпазват домовете от водите отдолу. Една от най-важните сгради на острова е древният дървен манастир. След като научим за ежедневието на това уникално островно селище, ще се насладим на домашно приготвен обяд пикник с бирманско семейство в селската им къща и след това се връщаме в Баган. Нощувка в хотел „My Bagan Residence by Amara (Residence Superior) 4*“ (или подобен).

8-ми ден   Баган - Хехо - Инле

Закуска. Полет до Хехо. Трансфер до езерото Инле (около 1,5ч.) и посещение на пещерата Пиндай, която е естествена варовикова пещера и Шве У Мин Пая, която е пълна с около 8000 изображения на Буда. Продължаваме към живописното езеро Буталок където ще посетим местна занаятчийска работилница в която правят традиционна хартия и чадърчета. Късният следобед ще спрем за снимка на красиви големи банянски дървета в подножието на хълма Пиндая. Трансфер до пристанището NyaungShwe, за да вземем лодка до хотела и нощувка до езерото Инле. Нощувка в хотел Amata Garden Resort Inle (Deluxe) 4* (или подобен).


9-ти ден   Езерото Инле

Закуска. Отпътуване за селището NyaungShwe, разположено до езерото Инле. По пътя ще имаме възможност да посетим селски работилници, които са специализирани в традиционната хартия Шан и уникални ръчно изработени чадъри. След като стигнем до брега на езерото, ще направим кратка разходка към NyaungShwe, малко градче от тесни улички, изпъстрени с храмове, манастири, магазини за чай и местни къщи.
След това ще се качим на частна моторна лодка и ще се отправим към езерото Инле, една от най-зрелищните и спиращи дъха гледки на Мианмар. Спокойните му води са изпъстрени с плаваща растителност и риболовни канута, към които живописните хълмове осигуряват идеален фон. По пътя ще минем няколко села, които са построени на кокили над езерото, които са обитавани от местните хора на Intha. Ще видим ежедневните дейности на местните рибари, техните „плаващи градини“, които са изградени от ивици воден зюмбюл, пръст и закотвени за дъното на езерото с бамбукови стълбове. Ще посетим и манастира Nga HpeChaung, в който се съхраняват множество ранни изображения на Шан Буда. В миналото този храм е бил известен със своите „скачащи котки“, но в наши дни има само няколко останали котки.
Ще посетим пагодата PhaungDawOo, която съдържа пет свещени изображения на Буда, декорирани със златно листо. Има много традиционни занаяти, произхождащи от езерото Инле и по желание може да се посети работилница за тъкани от лотос, за направа на лодки (в зависимост от сезона), работилница за изработка на пури или за обработка на сребро. Връщане до хотела с лодка - хотел „Amata Garden Resort Inle (Deluxe)“ 4* (или подобен).


10-ти ден   Хехо - Мандалай

Закуска. Полет Хехо - Мандалай. Разглеждане на Мандалай и Саган. Мандалай, кралската столица на културата на Мианмар, е сравнително млад град. Ще посетим най-известната пагода в Мандалай - Махамуни. Запазената тук статуя на Буда се смята, че е създадена докато Буда е бил жив. По-късно ще пътуваме до близкия град Саган, известен с изобилието си от будистки храмове. Ще посетим пагодата Kaungmudawa, купол с форма на яйце, който се различава от останалите в мианмарски стил. Ние също ще посетим Sun Sh Ponja Shin на планината Жаба. След това ще отидем до пагода UminThonze на връх Sagaing. Тук са поставени 34 колони от статуи на Буда. По-късно ще посетим бившата столица на страната, Амарапур, която днес е част от град Мандалай. Ще преминем през манастира MahaGandayon в Амарапура, който е дом на монаси, следвайки философията на най-старото будистко училище, Теравада. Ще завършим деня с невероятна гледка към залеза от лодката на U Bein Bridge. Нощувка в хотел в Мандалай „Eastern Palace (Deluxe)“ 4* (или подобен).

11-ти ден   Мингун - Амарапур - Мандалай

Закуска. Днес ще посетим Shwekyaung, уникален пример за дървена мианмарска архитектура, направен по време на управлението на крал Миндон. Този храм е бившата част на кралските апартаменти и мястото на смъртта на самия лорд Миндън. След това ще отидем до пагода Kuthodaw, в която се съхранява най-голямата книга в света - будисткият канон на Трипитака в Бирма. Ще отидем до пристанището за кратка разходка с лодка до храма Mingunandvisit Mingun. Ще видим най-голямата в света камбана, известна като Камбаната на Мингун. Тежи повече от 90 тона. Ще посетим близката пагода Хсинсюме, която е построена на будистката свещена планина - Меру. Връщане към Мандалай. Нощувка в Мандалай „Eastern Palace (Deluxe)“ 4* (или подобен).


12-ти ден  Мандалай - Янгон

Пристигане в Янгон. Свободно време за пазаруване. Трансфер до международното летище.
Полет Янгон - Доха на АК „Катарски авиолинии“. Излита в 19:25ч. Каца в Доха в 23:15ч.


13-ти ден  Пристигане в София

Полет Доха - София на АК „Катарски авиолинии“. Излита от Доха в 07:10ч. Каца в София в 11:25ч.

 
КАРТА:

 [email protected]