• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България
Топкапъ

Дати: 30.10 - 01.11.2020г.
Престой: 3 дни / 2 нощувки
Цена от: 119 лв.
Всички дати по програмата: 30.10.2020; 20.11.2020; 18.12.2020г.

 

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
 • Пътни и гранични такси, паркинг;
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3* до историческия център на Истанбул;
 • БОНУС: посещение на българската църква “Св. Стефан”;
 • Водач от агенцията по време на пътуването;
 • Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99г.
Цената не включва:
 • Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70 - 84.99год. – 6.00 лв.;
 • Лица над 85г. не се застраховат;
 • Входните такси на обекти и допълнителните мероприятия;
Забележка:

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас: за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Карнобат, Св. Влас, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Сарафово – 8 лв.;
**Отпътуването от Варна, Слънчев бряг и Поморие се осъществява при минимум 6 туристи.
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване;

Записване и начин на плащане:

 • Внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано пътуване;
 • Доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията. Заявените на място се заплащат в евро в случай, че могат да бъдат предоставени.

Необходими документи:

 • Международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция;
 • За лицата под 18г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/ детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Турция: няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити обществени места; водата в Истанбул НЕ се пие;

Парична единица - турска лира;

Часово време: България 12:00ч. Турция 12:00ч. /от последната седмица на месец октомври до последната седмица на месец март България 12:00ч. Турция 13:00ч./;
/Капалъ чарши не работи в неделя; пазарите затварят в 19.00ч./

ЦЕНИ:
Дати на пътуване Цена на възрастен в двойна/тройна стая
от Бургас от Поморие от Сл. бряг от Варна

30.10 - 01.11.2020г.

20.11 - 22.11.2020г.

18.12 - 20.12.2020г.

119 лв. 127 лв. 134 лв. 148 лв.

Отстъпка „Дете“ до 12г. - 20 лв.
Доплащане за единична стая – 60 лв.;

ПРОГРАМА:
1-ви ден

Отпътуване в 03:30ч. от Варна, ул."Антим I"; в 06:00ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х. „Булаир”. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново - Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивка по пътя. Около обяд пристигане в Истанбул и настаняване в хотел 3* в квартал „Лалели” в близост до историческия център. Свободно време или мероприятия срещу доплащане. Нощувка.


2-ри ден

Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане. Нощувка.


3-ти ден

Закуска. Свободно време или мероприятие срещу доплащане.
12:00ч. Освобождаване на хотела и отпътуване. Посещение на търговски център „Форум Истанбул”, един от най-големите по рода си в Европа, където са представени магазини на над 280 фирмени марки. Тук е и изключително красивия аквариум „SEALIFE” /бившия аквариум „Тюркуазу”/, представящ над 15 000 вида морски животни, включително и най-голямото семейство от тигрови акули в Европа. Тук се намира и най-големия подводен тунел за наблюдение на рибите – 83 м. В близост се намира и магазин IKEA. Отпътуване за Лозенград и кратък престой в центъра на града за покупка на турски сладкиши. Отпътуване за България; преминаване през ГКПП М.Търново - Дерекьой и вечерта пристигане в Бургас, във Варна – около полунощ.


 
Допълнителни мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 25 туристи:

Обзорна обиколка на Истанбул – (около 4 часа) Панорамна автобусна обиколка: двореца „Топ Капъ”, Египетския пазар, кулата „Галата”, двореца „Долмабахче”, залива „Златния рог”. Посещение на българската църква “Св. Стефан” (от 1896г. и изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени с кораб). Фото-пауза с красива гледка към Босфора. Панорамен пешеходен тур: площада Хиподрум с трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната колона/, Синята джамия, чешмата на Вилхелм II, базиликата „Св. София” и банята на Хюрем султан. Преминаване покрай крепостните стени и посещение на фабрика за кожени изделия.
Цена: 30 лв./15€ и включва: автобусна обиколка, пешеходен тур и екскурзовод на български език.

Разходка с корабче по Босфора – (около 4 часа) екскурзовод на български език разказва подробно за обектите по европейския и азиатския бряг: кварталите на различните общности, двореца Долмабахче, местността Ортакьой, единствения изкуствен остров в Босфора, двореца Бейлярбей, Девическата кула, кулата Галата и други интересни места; посещение на ”Египетския пазар”.
Цена: 40 лв./20€ и включва: трансфер разходка с корабче около 1,5 часа, посещение на ”Египетския пазар”, местен екскурзовод на български език.

Джамията „Сюлеймание” и хълмът „Пиер лоти“ – (около 4 часа) Посещение на „Сюлеймание“ – величествената джамия на султан Сюлейман Великолепни, перлата на майстор Синан, която вече 450 години посреща всеки изгрев и изпраща всеки залез над Златния рог. Мястото на джамията е избрано чудесно – „Сюлеймание“ се вижда от всяка част на Златния рог и целия район на Галата. Изкачване с лифт до прочутото кафене на Пиер Лоти, френски писател, известен с екзотичните си романи и с получения чин офицер в турската армия, място с незабравим изглед към Златния рог.
Цена: 30 лв./15€ и включва: трансфер, влизане в „Сюлеймание“, лифт и екскурзовод на български език.

Посещение на султанския дворец „Топ капъ” – (около 4 часа). Дворецът „Топ Капъ” е един от най-посещаваните дворци в света, основна резиденция на османските султани от ХV до XIX век. Впечатлява с покоите на султаните, съкровищницата, разкошните градини и тераси с незабравими гледки към Мраморно море и Босфора. (вход за харема 42 TRL не е включен в цената).
Цена: 60 лв./30€ и включва: трансфер, входна такса за двореца и екскурзовод на български език

Посещение на „Св. София” и подземното водохранилище – (около 4 часа) Базиликата „Св. София” е забележителен паметник на византийската култура, построен през VI век, който в продължение на 916 години е християнска църква, 481 години – джамия, а от 1935г. - музей. Място е на коронациите на византийските императори. От 17 века завладява с внушителните си размери и разкошни мозайки. Подземното водохранилище е едно от многото добре запазени за питейна вода в Истанбул.
Цена: 60 лв./30€ и включва: трансфер, входни такси, слушалки и местен екскурзовод на български език.

Посещение на султанския дворец „Долма бахче сарай” – (около 4 часа) „Долма бахче сарай” (наричан „Турския Версай”) е дворецът на последните султани, последна резиденция на Мустафа Кемал Ататюрк, основателят на съвременна Турция, привличащ вниманието, както с архитектурата и живописното си разположение на брега на Босфора, така и с ценностите от злато и сребро.
Цена: 60 лв./30€ и включва: трансфер, входна такса за двореца и екскурзовод на български език.

„Вечерен круиз по Босфора” – (около 4 часа) Корабът плава покрай европейския и азиатския бряг, докато се наслаждавате на вечеря, напитки, богата фолклорна програма и ориенталски танци.
Цена: 80 лв./40€ и включва: трансфер, круиз по Босфора, вечеря (ордьовър, салата, основно ястие, десерт), местни алкохолни и безалкохолни напитки без лимит, фолклорна програма и ориенталски танци.

Посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – (около 4 часа) Трансфер до азиатската част с посещение на МОЛ Watergarden Istanbul – където, ще имате възможността да наблюдавате шоуто на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музика. Басейнът е разположен на площ от 5 000 м2 и се смята за "най-големия" такъв в Европа.
Цена: 30 лв./15€ и включва: трансфер, такси, МОЛ Watergarden Istanbul и екскурзовод на български език.

 • Гореупоменатите цени за допълнителните мероприятия в ЛЕВА са валидни при предварителна заявка и плащане.
 • Деца под 12г. ползват 10 лв. отстъпка.
 • По време на пътуването допълнителните мероприятия се заплащат по гореупоменатите цени в ЕВРО.
КАРТА:

 [email protected]