• Географски свят - почивки, екскурзии в чужбина, хотели в България
Кушадасъ

Дати: 25.10 - 31.10.2020г.
Престой: 7 дни / 6 нощувки
Цена от: 360 лв.

Маршрут: Троя – Айвалък – Бергама – Кушадасъ – Бодрум – Мармарис – Памуккале – Ефес – Измир
 

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
 • Фериботни, пътни и гранични такси в двете посоки;
 • 2 нощувки в Саръмсаклъ/Айвалък в хотел 3*;
 • 2 нощувки в Кушадасъ в хотел 3*;
 • 2 нощувки в Мармарис в хотел 3*;
 • 6 закуски и 6 вечери в съответния хотел;
 • Водач от агенцията по време на пътуването;
 • Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица на възраст до 69.99г.
Цената не включва:
 • Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70 - 84.99г. – 15 лв.;
 • Лица 85 и повече години не се застраховат;
 • Входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт;
 • Допълнителните мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 25 туристи;
Забележка:

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас: за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Карнобат, Св. Влас, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Сарафово – 8 лв.;
**Отпътуването от Варна, Слънчев бряг и Поморие се осъществява при минимум 6 туристи.
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 20 дни преди датата на отпътуване;

Записване и начин на плащане:

 • Внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано пътуване;
 • Доплащането се извършва до 20 дни преди датата на отпътуване;
 • Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията. Заявените на място се заплащат в евро в случай, че могат да бъдат предоставени.

Необходими документи:

 • Международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция;
 • За лицата под 18г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/ детето им да пътува в чужбина. Паспортът, оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Турция: няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити обществени места;

Парична единица - турска лира;

Часово време: България 12:00ч. Турция 12:00ч. /от последната седмица на месец октомври до последната седмица на месец март България 12:00ч. Турция 13:00ч./;

Входни такси (информацията е ориентировъчна): древния град Троя – 42 TRL; Червената базилика в Бергама – 10 TRL, градския музей – 6 TRL, Акропола – 35 TRL; лифт до Акропола – 35 TRL; Асклепиона – 30 TRL; крепостта в Бодрум – 48 TRL; крепостта в Мармарис – 15 TRL
*Агенцията не носи отговорност за промяната на цените на входните билети, определяни от Турското Министерство на Туризма.

ЦЕНИ:
Дати на пътуване Цена на възрастен в двойна/тройна стая
от Бургас от Поморие от Сл. бряг от Варна

25.10 - 31.10.2020г.

360 лв. 368 лв. 375 лв. 389 лв.

Отстъпка „Дете“ до 12г. - 60 лв.
Доплащане за единична стая – 180 лв.;

ПРОГРАМА:
1-ви ден

Отпътуване в 03:30ч. от Варна, ул. "Антим I"; в 06:00ч. от Бургас, ул. „Булаир” 10 (срещу х. „Булаир”). Преминаване през ГКПП М.Търново - Дерекьой. Пътуване през Турция – почивка по пътя. Преминаване с ферибот през протока Дарданели. По пътя – свободно време за разглеждане на древния град Троя (вход 42 TRL), сцена на троянската война. Отпътуване и пристигане вечерта в Айвалък/Саръмсаклъ – турската столица на зехтина, разположена срещу третия по-големина гръцки остров Лесбос. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.


2-ри ден

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване. По пътя фото-пауза на красивата местност „трапезата на дявола“. Продължаване към Бергама/Пергамон – един от най-забележителните градове на античния свят – свободно време за разглеждане на Червената базилика (вход 10 TRL), на градския музей (вход 6 TRL), на Акропола (вход 40 TRL, лифт 35 TRL) или Асклепиона (вход 30 TRL). Посещение на фабрика за производство на сувенири и бижута от полускъпоценния камък оникс. Отпътуване и пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел 3*. Свободно време за разходка или възможност за посещение на турска баня. Вечеря. Нощувка в Кушадасъ.


3-ти ден

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване и пристигане в Бодрум – древният Халикарнас, родното място на Херодот и един от най-посещаваните егейски курорти. Свободно време за обяд и разглеждане на живописния град. Отпътуване за Мармарис – почивка по пътя. Пристигане и настаняване в хотел 3*. Вечеря. Свободно време. Нощувка в Мармарис.


4-ти ден

Закуска. Свободно време или допълнителни мероприятия: Разходка с корабче в залива на Мармарис или Далян - Каунос (целодневна екскурзия до приказния залив на костенурките карета-карета с неповторима панорама към скалните гробници на античния град Каунос от времето на ликийските владетели) или острова на Клеопатра или остров Родос. Вечеря. Нощувка в Мармарис.


5-ти ден

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за природния феномен Памуккале – срещу заплащане: с включен обяд, местен екскурзовод и входна такса за варовиковите тераси и некропола в Йераполис (входната такса за извора на Клеопатра не е включена в цената). За тези, които не желаят посещение на Памуккале – свободно време. Отпътуване за Кушадасъ и настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.


6-ти ден

Закуска. Свободно време в Кушадасъ или по желание и срещу заплащане полудневна екскурзия с местен екскурзовод на български език до Ефес, храма на Артемида, дома на Дева Мария. Освобождаване на хотела и отпътуване за Измир – древната Смирна – третият по големина град в Турция. Кратък престой за разходка по крайбрежния булевард, района Кемералтъ и Часовниковата кула – символ на града. Отпътуване за Айвалък/Саръмсаклъ. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.


7-ми ден

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на фабрика за зехтин в района на Айвалък и възможност за закупуване на маслини и зехтин. Отпътуване за България. Преминаване на протока Дарданели с ферибот, на границата и вечерта прибиране в съответните градове.

 
Допълнителни мероприятия, които се осъществяват при група от минимум 25 туристи:

Турска баня: 30 лв./15€ включва: трансфер и пенен масаж.

Разходка с корабче в залива на Мармарис: 34 лв./17€ включва: трансфер, кораб; обяд (без напитки).

Разходка с корабче до острова на Клеопатра: 54 лв./27€ включва: трансфер, кораб; обяд (без напитки).

Разходка с катамаран до о.Родос: 110 лв./55€ включва: трансфер, двупосочен билет, пристанищни такси.

Далян – Каунос: 60 лв./30€ включва: трансфер до р.Далян; кални бани, обяд (без напитки); разходка с лодка по течението, където се виждат останките на гробниците на ликийските крале от 4 в. пр.н.е. и останките от античния град Каунос, както и посещение на плажа на костенурките „Карета-Карета”.

Екскурзия до Памуккале, древния град Хиераполис и извора на Клеопатра: 60 лв./30€ включва: местен екскурзовод, обяд (без напитки), входни такси за варовиковите тераси и руините на древния град Хиераполис (таксата за извора на Клеопатра не е включена в цената).

Екскурзия до древния град Ефес, къщата на Дева Мария и Храма на Артемида: 90 лв./45€ включва: трансфер, местен екскурзовод на български език, входни такси и паркинг.

КАРТА:

 [email protected]