Екскурзия - Ливан - Земя на Богове между Арабския свят и ЕвропаTop offer    
Екскурзия - Ливан - Земя на Богове между Арабския свят и Европа

Дата: 24.10.2018г.
Престой: 5 дни / 4 нощувки
Цена: 1904 лв.
Маршрут: Бейрут - Сайда - Тир - Магдуш - Баалбек - Анджар - Ксара - Джейта Грото - Библос - Хариса
Всички дати по програмата: 03.05.2018г.; 24.10.2018г.

 Цената включва:  
 • Самолетен билет София – Истанбул – Бейрут – Истанбул – София с Turkish Airlines с багаж до 23кг.;
 • Летищни такси;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • 4 нощувки със закуски в хотел Gems 4* или подобен;
 • 3 обяда по време на екскурзиите;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Всички екскурзии, включени в програмата:
  • Панорамна обиколка на Бейрут;
  • Екскурзия до Баалбек, Анджар, Ксара;
  • Екскурзия до Джейта Грото, Библос, Хариса;
  • Екскурзия до Сайда, Тир, Магдуш;
 • Всички входни такси за посещаваните обекти;
 • Екскурзиите се водят с местен екскурзовод на английски или руски език с осигурен превод на български;
 • Водач – екскурзовод от агенцията от България;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро;
Цената не включва:
 • Виза за Ливан - 39 евро /издава се в България/;
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – 3-4$ на ден;
 • Хранения, неупоменати в програмата;
 • Разходи от личен характер;
Забележка:

Цената е валидна за група от минимум 20 туристи.
Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване.

Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 долар = 1,70 лева. При промяна на съотношението с повече от 0,03 лв. туроператорът си запазва правото да актуализира цената на пътуването.

Необходими документи:

 • Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане и поне 2 празни страници за полагане на визата, попълнен формуляр за виза и 1 снимка паспортен формат;
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!
 • Без медицински изисквания за имунизации;

Условия за записване и начин на плащане:

 • Депозит 30% от стойността на пакета при резервация;
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване;

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.

Туроператорът предлага на своите клиенти и застраховка „Отказ от пътуване“ - около 2% от пакетната цена, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.

Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001344/22.12.2017 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

Допълнителна информация:
Акценти по програмата:
 • Бейрут – модерната столицата на Ливан;
 • Баалбек – руините на римските храмове на Юпитер и Венера, част от Културното наследство на ЮНЕСКО;
 • Анджар – руините на древния град на омеядите;
 • Ксара – дегустация на вина от Ливан;
 • Джейта Грото – най-дългия пещерен комплекс в Близкия Изток;
 • Библос – мястото на създаване на първата линейна азбука;
 • Хариса – светилището с голямата статуя на Дева Мария от Ливан;
 • Сайда – третият голям финикийски град-държава;
 • Тир – част от световното наследство на ЮНЕСКО;
 • Магдуш – мястото, където Дева Мария е чакала Исус да се завърне от Сайда;

Внимание!

Притежатели на паспорти, в които има положени израелски визи или печат, не се допускат в страната, независимо от статута на пътуващия.

ЦЕНИ:

НАСТАНЯВАНЕ/ДАТИ

03.05 - 07.05.2018

24.10 - 28.10.2018

стандартна цена

Легло в двойна стая 1904 лв.
Самостоятелна стая 2125 лв.
ПРОГРАМА:

1-ви ден - София - Истанбул - Бейрут

Среща на летище София в 8:00ч. Полет София - Истанбул в 10:00ч. Кацане на летището в Истанбул в 11:25ч. Излитане за Бейрут в 12:25ч. Кацане на летището в Бейрут в 14:10ч. Посрещане от фирмата партньор. Сити тур на Бейрут. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2-ри ден - Сайда - Тир - Магдуш

Пълен туристически ден с обяд.
Закуска. Екскурзия до Сайда, Тир, Магдуш.
Отпътуване за Сайда (Сидон) - третият голям финикийски град-държава. Името Сидон за първи път е споменато в текстове от 14в. пр. Хр. Своята златна епоха градът преживява през персийската епоха - края на 6в. - средата на 4в. пр. Хр. Сидон е бил открит град с културно влияние, включително египетско и гръцко. По време на персийския период Егейски скулптори са допринесли за близкия храм на Ешмун, бога на града. Той е асоцииран с Асклепий - гръцкия бог-лечител. След бунта си срещу персите и разрушенията през 351г. пр. Хр. градът никога не връща предишната си слава. По време на кръстоносците между 1110 и 1291г. добива престиж като втората от четирите баронии на Кралство Йерусалим. Днес руините от морския замък на кръстоносците и замъка Сен Луи, известен като замък на земята все още могат да бъдат видени. От османския период е останала Голямата джамия, построена върху основите на сгради на кръстоносците и Хан ел Фран, построен от Фахредин II.
Отпътуване за Тир, град съществувал още през 3-тото хилядолетие пр. Хр. Първоначално селище на брега с островен град, около 10в. пр. Хр. крал Хирам е разширил селището и е построил 2 пристанища и храм на Мелкарт. Процъфтяващата морска търговия, колониите по Средиземноморието и боядисването с пурпурно е направил Тир много могъщ и богат град. През 6в. пр. Хр. тирийците успешно успяват да се противопоставят на Новуходуносор в продължение на 13г., а Александър Велики го обсажда за 7 месеца и накрая го превзема като построява път от брега до острова. По римско време тук е построен прекрасен град. Останките от римските улици, арки, публични сгради, включително и един от най-големите хиподруми по това време, са едни от основните забележителности на Тир. През 1984г. ЮНЕСКО го вписва като световно наследство. Обяд в местен ресторант.
Посещение на Магдуш. Според християнската вяра, когато Исус е дошъл в Сайда, Дева Мария, която го е придружавала, е чакала Исус на върха на хълма, където днес е Магдуш. Тя е прекарала нощта в пещера, известна като Мантара или „Очакване“. Император Константин Велики е превърнал пещерата в светилище по молба на Св. Елена. Издигнал и кула в памет на Дева Мария, която била разрушена от голямото земетресение. По-късно крал Луи IX издигнал наблюдателна кула на същото място. Пещерата Мантара била случайно открита през 1726г. от овчар. Била открита и икона на Дева Мария от византийско време - 7 или 8в. от тогава пещерата е превърната в място за поклонение. 1860г. гръцката католическа църква става неин собственик и през 1880г. я превръща в светилище. Връщане в Бейрут. Нощувка.

3-ти ден - Баалбек - Анджар - Ксара

Пълен туристически ден с обяд.
Закуска. Екскурзия до Баалбек, Анджар, Ксара. Посещение на Баалбек - тук може да видите най-добре запазените останки от Римски храмове по тези земи. Храмовете посветени на Юпитер, Бакхус и Венера са от 1-3в. и са част от Културното наследство на ЮНЕСКО. В храмът на Юпитер 6 от 54-те огромни колони, които първоначално са ограждали светилището са оцелели до днес. Храмът има впечатляващ подиум и огромен правоъгълен двор, където са били правени жертвоприношения.
Отпътуване за Анджар, построен от Омайад халиф ал-Уалид Ибн Малек в началото на 8в. Зад здравите укрепления има останки от улици, 3 двореца, пазари, 2 хамама и джамия. Руините на древния град са пример за архитектура от времето на Омеядите и са част от Културното наследство на ЮНЕСКО. Обяд в местен ресторант.
Отпътуване за Ксара, където ще посетите винарна и дегустирате едни от най-добрите вина. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден - Джейта Грото - Библос - Хариса

Пълен туристически ден с обяд.
Закуска. Екскурзия до Джейта Грото, Библос, Хариса.
Пещерите Джейта Грото са сред 14-те финалиста за новите 7 чудеса на света. Това са едни от най-красивите пещери в света, на 20км. от Бейрут. Долната част на пещерата се посещава с лодки по пещерното езеро, дълго 623м.
Библос - населен още през неолита, Библос е сред най-старите финикийски градове. Владян от персийци, римляни, кръстоносци и османци, оставили отпечатък върху архитектурата на града. Библос е мястото, където е била създадена и първата линейна азбука - предшественик на всички съвременни азбуки, включително гръцка и латинска. Най-старият известен финикийски надпис е открит върху саркофага на библоския владетел Ахирам. Тук е имало и култ към Адонис - богът олицетворение на умиращата и възкръсваща природа. Забележителностите са: крепостният замък и църквата, както и многото останки от миналото на града - от неолита до епохата на кръстоносците, красива джамия и множество кафенета и ресторанти. Обяд в местен ресторант.
Хариса - тук се намира светилището с голямата статуя на Дева Мария от Ливан и се открива красива панорамна гледка към залива Джуней. Връщане в хотела. Нощувка.

5-ти ден - Бейрут - Истанбул - София

Закуска. Свободно време за последни покупки преди отпътуване. Трансфер до летището. Полет от Бейрут за Истанбул в 15:45ч. Кацане на летището в Истанбул в 18:55ч. Полет за София в 20:00ч. Кацане в София в 20:20ч.

 
КАРТА:

Ливан
Бейрут-1
Библос
Библос-1
Ал Амид
Хариша
Джейта
Сайда
Тир
гр. СОФИЯ 1000, бул.”В.Левски” №70
тел.: 986-45-54, 981-36-35
факс: 988-32-34
mobile: 0896 605 402
e-mail: info@geosviat.com
www.geosviat.com гр. СОФИЯ 1000, ул. "Ангел Кънчев" №1
тел.: 988-10-20, 988-10-44
факс: 988-10-34
mobile: 0896 605 411
e-mail: office@geosviat.com