НОВА ГОДИНА »
 
КОЛЕДА »
 
Екскурзии в чужбина »
 
Ранни записвания »
 
Почивки в чужбина »
 
КАЛЕНДАР »
 
Шри Ланка ( самолетна екскурзия ) - 22.11.2017 - 29.11.2017
Потвърдена!

Шри Ланка - Слонове, чай, подправки и уникална природа в обятията на Буда ( самолетна екскурзия ) - 22.11.2017 - 29.11.2017

Шри Ланка ( самолетна екскурзия ) - 22.11.2017 - 29.11.2017

Дата: 22.11.2017 - 29.11.2017 ПОТВЪРДЕНА - последни 4 места
Престой: 8 дни/ 6 нощувки
Цена: 2648 лв. ПРОМО ЦЕНА

Маршрут: София - Коломбо - Сигирия - Дамбула - Матале - Канди - Параденя - Пинвала - Канди - чаена плантация - София

Цената включва:
 • Самолетен билет София - Коломбо - София с включени летищни такси;
 • 6 нощувки на база HB;
 • Трансфери летище-хотел-летище
 • Транспорт с климатизиран автобус и английскоговорящ гид;
 • Осигурен превод на български език.
 • Входните такси по упоменатите екскурзии;
 • Водач-екскурзовод от България
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.
Цената не включва:
 • Такса за разрешителни за използване на професионални фотоапарати и видеотехника - около $5 на камера;
 • Лични разходи;
 • Бакшиши;
 • Такса виза - 35USD;
Забележка:

Минимален брой участници: 15 човека
Срок за набиране на групата: 30 дни преди датата на отпътуване

Условия за записване и начин на плащане:

 • Депозит при резервация: 30%
 • Доплащане до 30 дни преди датата на пътуване

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност 6 месеца след датата на завръщане.
 • Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
 • Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Срокове за анулации и неустойки:

 • при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – глоба в размер на 100 лв. на турист + сумата за издаден билет;
 • между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • между 29-ия и 20-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
 • между 19-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
 • при по-малко от 10 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Пакетната цена е калкулирана по курс 1,78 лв. за щатски долар към 16.06.2017. При промяна на обменния валутен курс с повече от 3% в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претъпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите! Агенцията си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна на валутните курсове, при увеличаване на транспортните разходи, в т.ч. на горивото, както и с увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса, цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” , по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.

Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001113/12.12.2016 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

ЦЕНИ:
Настаняване / Дати

ПРОМО ЦЕНА

последни 4 места

СТАНДАРТНА ЦЕНА

ПОТВЪРДЕНА

Легло в двойна стая 2648 лева 2748 лева
Самостоятелна стая 3068 лева 3168 лева
ПРОГРАМА:

1-ви ден (22.11.2017) Излитане oт София

В 18.00 ч. среща на Терминал 2. 19.45 ч. полет с Qatar Airways по маршрут София - Доха - Коломбо.

2-ри ден (23.11.2017) Коломбо - Сигирия

09:20ч. - кацане в Коломбо. Посрещане от представител на туроператора партньор.
10:30ч. Трансфер до Сигирия (138 км). Настаняване в хотел Касапа Лайънс Рок (Kassapa Lions Rock) или подобен. Свободно време до края на деня за релакс в хотела. Възможност за допълнителна екскурзия - яздене на слон в Хабарана - заплащане 30 евро на човек
19:00ч. - Вечеря.
Нощувка.

3-ти ден (24.11.2017) Сигирия

06.30 - Закуска в автобуса. 07.00 - 08.00 Трансфер до Сигирия Сигирия или Лъвската скала се издига на 370 надморска височина. На върха й се намира планинска крепост с останки от дворец, които заедно с околните изумителни градини и водни пространства образуват едноименния древен град. Градините на Сигирия са сред най-древните в света. Намират се в западната част на скалата и са част от хидравличен комплекс с канали, езера, мостове, фонтани и подземни водни съоръжения. По време на дъждовния сезон, каналите се пълнят с вода и захранват целия район на Сигирия. Фонтаните пък, датирани от V век, са едни от най-старите построени и запазени фонтани в света. На мястото на скалната крепост още през V пр. н. е. се е издигал планински будистки манастир-убежище. Крепостта е дело на крал Кашяпа, строена е през V век от н. е. и е един от от най-изящните паметници на изкуството. Част е от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Входът на този смайващ комплекс е издълбана от скалата фигура на лъв. Днес от нея са останали само гигантските лапи на животното - достатъчно свидетелство за мащабите на това великолепие. Запазените тук скални фрески се отнасят до т.нар. стил Гупта, открит в пещерите Ажанта (Ajanta) в Индия. Любимо място за разходка на туристите е в сянката на известната Огледална стена. В миналото тя е била излъсквана до блясък, а кралят наистина се е оглеждал в нея. Възможност за почивка и за обяд в местен ресторант в Сигирия. Трансфер от Сигирия до Кандалама. Връщане в хотела. Свободно време.

 • Допълнителна екскурзия: Старинният град Полонарува - заплащане 60 евро на човек (не е включен обяд). Град Полонарува (Polonnaruwa) - средновековна столица и перла в короната на крал Паракрамабаху Велики. По негово време Шри Ланка се прославила като една от най-богатите страни на Изтока. Градът е свидетелство за културата и религиозните вярвания на древността. Стените на града пазят и днес фантастично изсечени хиндуистки скулптури и статуи на Буда в различни пози. Интерес представлява седемметровата статуя на Буда с необичайно скръстени на гърдите ръце. Счита се, че статуите, които могат да бъдат видени тук подчертават не божествената, а човешката същност на духовния учител

В своеобразния град-музей Полонарува са и запазените останки на къщата Watadage, известна с красивите си каменни релефи и... каменна стража.
Трансфер от Полонарува до Сигирия.

19.30 - Вечеря и нощувка в хотел Касапа Лайънс Рок (Kassapa Lions Rock) или подобен.


4-ти ден (25.11.2017) Дамбула - Матале - Канди

07.30 ч. - Закуска в хотел.
08.30 ч. - Отпътуване за Дамбула.
Малкото градче Дамбула привлича туристите с огромния пещерен комплекс (повече от 80 пещери) и Златния пещерен храм. Мястото е част от съкровищницата на ЮНЕСКО, скалните рисунки тук са на 2000 години, а статуите на Буда - повече от 150 на брой. На входа на храма се издига 30-метрова статуя на Буда, а към петте храмови пещери, всяка от които със собствено име, отвежда каменно стълбище.
Мястото е превърнато в храм още през I век преди новата ера от крал Валагамба. Било е в знак на благодарност, защото кралят намерил убежище тук. Следващите владетели са правили преобразувания, но най-същественото от тях принадлежи на Ниснака Мала. Последният наредил интериорът на храма да бъде покрит с позлата.
10.00 - 12.00 ч. - Трансфер от Дамбула до Матале.
Възможност за обяд в близост до градината с подправките.
Посещението в градина за подправки и билки е истинско тържество за сетивата на туристите. Възможност е и за запознаване с технологията на отглеждането и обработката на растенията. Готовата продукция от подправки и билки се продава в малките магазинчета на Матале.
Трансфер от Матале до Канди. Канди е последната столица на шриланкските крале. Днес е вторият по икономическа значимост град в страната след Коломбо. Градът е изключително живописен, наричат го огърлицата на река Махавели – най-дългата (335 км) река в Шри Ланка.
Канди е свещено място за будистите. В скромен храм, на брега на изкуствено езеро се пази една от най-значимите за тази религия реликви - свещеният зъб на Буда. Будистите вярват в нейните изключителни свойства, както и в големите нещастия, които могат да ги сполетят, ако реликвата бъде изгубена. Поради тази причина храмът е отворен за поклонници и туристи, но е и много добре защитен.
Ступата със зъба на Буда (ступа - реликварий, в който се пази останка от тялото на Буда – бел. ТО) се показва само веднъж годишно. Това е времето, в което Канди събира стотици хиляди будисти от цял свят на няколкодневни тържества. Културно шоу
19.30 ч. - Вечеря и нощувка в хотел Суис Резидънс (Swiss Residence) или подобен.

5-ти ден (26.11.2017) Канди - Параденя - Пинaвала - Канди

07.30 - 09.00 ч. - Закуска в хотела.
09.00 - 09.30 ч. - Отпътуване към Перадения
Кралската Ботаническа градина в Перадения е създадена през 1821 г. от крал Синхал като място за благороднически удоволствия. После градината е разширена и обогатена от британците, които впрочем имат най-силно влияние върху Шри Ланка в цялата й колониална история. Днес ботаническата градина е най-голямата и красива в цяла Азия. Разположена е на площ от 147 акра, а през територията й тече голямата река Махавели. Разнообразието от дървета, цветя и други растения, включително и стайни, е наистина невиждано. Една от интересните части на градината е мемориалната алея с дървета, засадени от короновани особи, държавни глави и известни личности. Първото мемориално растение, дърво Бодхи, било засадено тук от крал Едуард VII. Впрочем Бодхи или просто Бо е свещеното за будистите дърво, под каквото принц Гаутама достигнал просветление и станал Буда. Второто засадено в мемориалната алея растение е цейлонско желязно дърво, което пък е символ на Шри Ланка и било посадено тук от цар Николай II.
Трансфер от Перадения до Пинавала.Пристигане в Пинавала около обед, възможност за обяд и кратка почивка.

Посещение на приют с препоръчителни часове на свиждане - времето за кърмене и къпане на обитателите му. Ето я една от най-необичайните туристически атракции!
Приютът за диви слонове в Пинавала е създаден през 1975 година и първите му обитатели са били само няколко. Днес някои от тях вече имат поколение, родено и отгледано в тук. В приюта живеят млади особи, останали без родители или пък възрастни, пострадали по един или друг начин от бракониери. Една от задачите на сиропиталището е да осигури естествена среда на обитание за своите питомци. Съществуват обаче и цивилизовани отклонения от това намерение. Така например живущите тук огромни бозайници имат строг режим на къпане. Слоновете се отправят на баня към близката река по два пъти на ден и в точно определени часове. Най-малките обитатели на приюта пък се кърмят (хранят) също в точно определено време. Трансфер от Пинавала до Кенди.
19.30 ч. - Вечеря и нощувка в хотел Суис Ресидънс (Swiss Residence) или подобен.


6-ти ден (27.11.2017) Канди - Чаена Плантация - Коломбо

Закуска в хотела.
09.00 ч. - Трансфер от Канди към Чаена плантация.
В този ден ще се насладим на студените и мъгливи хълмове, които ни предоставят чудесна възможност за чаена разходка из плантации, изпълнени с килими от чаени листа. Или просто ще погледаме процеса на производство на един от най-известните видове чай в света, а именно Цейлонският чай - традиция, която се е запазила през вековете. След като наблюдаваме и вдишваме дълбокият и неустоим аромат на чай цял ден, последната стъпка в опознавателния процес ще бъдат чаените глътки, на които ще се насладим в края на приключението ни в чаената плантация.
14.00 ч. - Трансфер от чаената плантация до Коломбо. Настаняване в хотел Пегасус Рийф ( Pegasus Reef 4* www.pegasusreefhotel.com/) или подобен. Свободно време.
19.30 ч. - Вечеря и нощувка.

7-ми ден (28.11.2017) Коломбо

07.00 - 09.00 - Закуска.
09.00 - 09.30 - Трансфер до Коломбо.
09.30 - 13.30 - Пазарен тур в Коломбо посещение на храма Келания (около 3-4 часа) с включен обяд.
Храма Келания, намиращ се на 12 км. от Коломбо и построен на брега на едноименната река, е едно от най-свещените места в Шри Ланка. Построен през 543г. пр. Хр., той е бил многократно разрушаван и възстановяван. Всяка година в края на януари, хиляди местни и туристи се събират на процесия от богато украсени слонове и танцьори, носещи свещени реликви на Буда.
13.30 - 15.30 - Свободно време в Коломбо.
15.30 - 16.00 - Връщане обратно в хотела.
Тези от вас, които искат могат да продължат престоя си в Коломбо и по-късно да се присъединят към другата група в хотела. В този случай можем да предложим трансфер до хотела срещу допълнително заплащане - 5USD/ човек, максималният брой в превозно средство е 3-ма човека.
16.00 - 19.30 - Свободно време в хотела и на прилежащия към него плаж
19.30 - часа Вечеря и нощувка

8-ми ден (29.11.2017) Полет Коломбо - Доха - София

06.45 - закуска и напускане на хотела 07.45 - 08.20 - трансфер до летището 10.20 - Полет с Qatar Airways на 29 ноември за Доха и София. Пристигане в София Терминал 2 в 18.45 ч.

КАРТА:

 


Запитване
име:
e-mail*:
телефон за връзка:
съобщение:


със * са отбелязани задължителните полета !


Абонамент Бюлетин »
 
On-line заявки »
 
Билети »
 
Хотели в България »
 
ЕКЗОТИКА »
 
Златна възраст 55+ »
 
DERTOUR »
 
Круизи »
 
Застраховки »
 
Дестинации »
 
вход »
име:
парола: